Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Vappusima - vielä ehdit tehdä itse!

Kuva: ESS

4 l vettä

250 g fariinisokeria

250 g taloussokeria

2 sitruunan mehu, sekä sitruunan keltaista kuorta

1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)

sokeria, rusinoita

1. Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä.

2. Kuori sitruunan keltainen kuori ohuelti kuorimaveitsellä.

3. Kiehauta noin puolet vedestä. Lisää sitruunan kuoret, sokerit ja sitruunanmehu. Sekoita kunnes, sokeri sulaa ja lisää loppu vesi.

4. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

5. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.

6. Pullota sima. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina.

7. Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.

8. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää.

9. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS Verkko Plus 1 kk vain 7,90 € (norm. 14,50 €) ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1 kk 7,90 €

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X