Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Kisamakkara sai makean haastajan – "Tässä on ainesta tulevaisuuden klassikoksi"

Tyypillisesti Lahden Salpausselän hiihtokisoissa on herkuteltu kisamakkaroilla ja minttukaakaolla. Tänä vuonna kisojen perinteiset herkut saivat uuden makean haastajan. 

Latujen varret ovat perinteisesti täyttyneet grillituotteilla ja lihamukeilla herkuttelevasta hiihtokansasta.

Tänä vuonna kisojen runsasta ruokatarjontaa täydennettiin virallisella munkilla. Munkin näyttävästä toteutuksesta vastaa perinteikäs lahtelainen leipomo Sinuhe.

Kisa-alueen Fanzonen munkkikahvilaa ylläpitävän Iina Männistön mukaan munkkeja on mennyt jonkin verran.

- Harjoituspäivänä on yleensä vähän hiljaisempaa. Myymme nämä munkit tässä ja huomenna sitten enemmän. Kyllä ihmisiä selvästi kiinnostaa, hyväntuulinen Männistö toteaa.

Munkin uumenista paljastuva vadelmahillo kruunaa herkullisen kokonaisuuden. Kuva: Tuomas Kiuru

Haaga-Helian journalismin opiskelijoista koostuva ESS:n kisatoimitus intoutui kokeilemaan sokerilla kuorrutettua tulokasta. 

- Tämä on melko hyvä vaihtoehto berliininmunkille. En pidä sitä täysin mahdottomana ajatuksena, että munkista tulisi kilpailija kisamakkaralle, sillä onhan tässä ainesta tulevaisuuden klassikoksi. Kaikki eivät pidä lihasta.

- Salpausselän kisojen virallinen munkki on todellinen sokerikuorrutettu vadelmapommi. Tällä lähtee varmasti isommankin miehen makeannälkä. Lasillinen kylmää maitoa kylkiäisiksi ja olisin rakastunut ensipuraisulla. En epäile yhtään, etteikö myynti lähtisi vielä vetämään. Pian nämä viedään käsistä.

Martti Asikainen

Kirjoittaja on Haaga-Helian journalistiopiskelija

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Tilaa ESS Verkko Plus 3 kk
vain 7,90 €/kk (norm. 14,50 €)

Tilaa tästä

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X