Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Teerenpelille tuplasti kaksoisvoittoja Uisge-viskimessuilla

Teerenpelin Kaski ja PyyGin ovat myynnissä Alkoissa, Portti on tax free -myynnissä laivoilla ja lentoasemalla. Kuva: Teerenpeli

Lahtelainen Teerenpeli saavutti kaksoisvoiton Uisgen Pohjoismaisten viskien sarjassa. Pohjoismaiden parhaaksi viskiksi valittiin valikoiduissa sherrytynnyreissä kypsynyt Teerenpeli Distiller´s Choice Kaski, toiseksi portviinitynnyreissä kypsynyt Distiller´s Choice Portti.

Myös tislesarjassa Teerenpeli saavutti kaksoisvoiton ja Teerenpelin oma gini, PyyGin, saavutti kolmannen sijan omassa sarjassaan.

Palkinnot jaettiin tänään alkaneessa UISGE2018-tapahtumassa Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä.

Tuomarit arvioivat sokkona yli 120 viskiä

Uisge-festivaalista on muodostunut suomalaisten viskinharrastajien vuotuinen kohtaamispaikka. Tapahtuma järjestetään tänä viikonloppuna kahdeksatta kertaa. Tuotteitaan Uisgessa esittelevät lähes kaikki viskiä Suomeen tuovat tai sitä täällä valmistavat yritykset.

Viime vuonna tapahtuma saavutti 2000 kävijän rajan. Tänä vuonna viskejä on esillä noin 400, lisäksi viitisenkymmentä rommia sekä useita muita tisleitä.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään kilpailu, johon valmistajat ja maahantuojat voivat osallistua omilla tuotteillaan. Uisgen kilpailuraati arvioi täysin sokkona kilpailun eri sarjoihin osallistuvat viskit. Raati koostuu 40 jäsenestä, puolet heistä on ravintola-alan ammattilaisia ja puolet alan harrastajia.

- Kilpailuun osallistui yhteensä 120 viskiä. Kaski voitti tänäkin vuonna pohjoismaisten viskien sarjan. Teerenpeli on suomalaisista tuottajista tyylillisesti lähimpänä niitä ihanteita, jotka tavallisesti liitetään skotlantilaiseen single malt -viskiin. Teerenpeli on toiminut pitkään kentällä ja sen tuotteet on hiottu kuntoon. Erityisesti Kaskessa on jotain, mikä vetoaa suomalaisiin, sanoo festivaalin järjestäjä Ilkka Ruponen.

Myös Teerenpelin molemmat kisaan lähetetyt tisleet menestyivät, sillä savutisle voitti kultaa ja perustisle hopeaa. Tislesarjassa olivat mukana kaikki suomalaiset kaupalliset tislaamot.

Lue myös: Aloitti myymällä rapusaalista, seilasi merillä ja perusti ravintolan kesken opintojen - Teerenpelin Anssi Pyysing on yhdistelmä impulsiivisuutta ja järkeviä riskejä
 

Suomalaiset ja ruotsalaiset viskit

1. Teerenpeli Distiller´s Choice Kaski

2. Teerenpeli Distiller´s Choice Portti

3. Spirit of Hven “Seven Stars #4 Megrez”, Vinoble

Suomalaiset viskitisleet

1. Teerenpeli “Savutisle”

2. Teerenpeli “New Make Spirit”

3. Helsinki White Dog - Smoky Malt, The Helsinki Distilling Company

Suomalaiset ginit

1. Helsinki Sailor’s Gin, The Helsinki Distilling Company

2. Helsinki Dry Gin, The Helsinki Distilling Company

3. PyyGin, Panimo & Tislaamo Teerenpeli

Minna Krupka
minna.krupka@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi