Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Hirveä ja satunnaista udmurtilaista: Maaseuturavintola Hollolan Hirvessä ruoka tehdään alusta asti itse

Keittiömestari Ville Pukero ja ravintolapäällikkö Leena Steidle tekevät töitä yhdessä, mutta pariskunta he eivät ole. Kuva: Katja Luoma

Maaseuturavintola Hollolan Hirvessä varaudutaan kiireiseen loppuvuoteen. Vaikka ravintola toimii tilausravintolana, ravintolan yrittäjät Leena Steidle ja Ville Pukero ovat halunneet järjestää myös kaikille avoimia tilaisuuksia. Ne ovatkin osoittautuneet suosituiksi. Lauantain Octoberfest on loppuunmyyty, ja kesäisissä keskiviikon terassi-illoissa on saattanut käydä 300 ihmistä syömässä.

Steidle ja Pukero ovat pyörittäneet ravintolaa vuodesta 2015. Samaan kokonaisuuteen kuuluu Ilkka Sipilän pyörittämä savusauna ja olutpanimo Hollolan Hirvi.

- Ostimme ravintolatoiminnan Sipilältä. Olimme tehneet ravintolassa keikkahommia, joten paikka oli tuttu. Saimme valmiin konseptin, jota halusimme jatkaa pitkälti samoin periaattein, mutta hieman nuorekkaammin, Steidle muistelee.

Itse tehtyä lähiruokaa

Hollolan Hirven ajatuksena on tarjota ihmisille alusta asti itse tehtyä lähiruokaa. Pukero on keittiömestari ja suunnittelee ravintolan ruokalistan. Hirveä on jossain muodossa tarjolla aina, ja eläimet tulevat pöytään suoraan Päijät-Hämeen metsistä.

- Pyydettäessä teemme kyllä muutakin. Täällä on ollut vegaaniset juhlat ja kreikkalainen ilta, Steidle sanoo.

Ensi viikolla Hollolan Hirvessä tarjotaan Udmurtian alueen ruokia. Kuva: Katja Luoma

Seuraavana Pukaro pääsee valmistamaan esimerkiksi Udmurtian alueen ruokia. Ensi viikon perjantaina ravintolassa vietetään Hollo ja Martta -festivaalin kansainvälistä iltaa ja tarjolla on ruokia esiintyjien kotimaista. Tähän iltaan voi vielä tehdä pöytävarauksen.

Sesonkiaika kohta käsillä

Tilausravintolan sesonkiaikaa ovat kesä ja loppuvuosi, jolloin järjestetään paljon juhlia. Ravintolassa voi kuitenkin järjestää myös kokouksia ja esimerkiksi työhyvinvointipäiviä, joihin voi yhdistää savusaunan ja kalliokiipeilyn, tai vaikka sauvakävelyn tilaa ympäröivissä metsissä.

Tilausravintolan sesonkiaikaa ovat kesä ja loppuvuosi. Kuva: Katja Luoma

Maaseuturavintolalle erilaiset maaseutuhankkeet ovat tärkeitä. Muutenkin ravintoloitsijat lähtevät mukaan sopiviin tapahtumiin, esimerkiksi Pienet panimot, suuret oluet -tapahtumaan tai Lahden MM-kisoihin, jolloin Hollolan Hirvi teki ruuat keskustan pop-up-ravintolaan.

- Nyt olemme Hämeen ammattikorkeakoulun Läheltä lautaselle -hankkeen veturiravintolana. Samoin olimme yksi ensimmäisiä Wellamo-menua tarjoavista ravintoloista, Steidle sanoo.

Uusia asiakkaita tulee eniten vanhan kunnon puskaradion ja toisaalta sosiaalisen median kautta.

"Ei tässä rikastumaan pääse"

Ravintolabisneksen pyörittäminen Päijät-Hämeessä kuulostaa monen mielestä turhan riskaabelilta.

- Ei tässä rikastumaan pääse. Kaikki mahdollinen tehdään itse, putkihommista siivoukseen ja välillä tehdään 20 tunnin päiviä. Vähän hullu pitää olla, että tähän lähtee. Meillä on kuitenkin hyvä porukka ihmisiä, jotka tulevat tarvittaessa töihin, Steidle toteaa.

Hollo ja Martta kansainvälinen illanvietto perjantaina 3.11.

Emmi Tuomisto
emmi.tuomisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi