Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Nokkonen on villivihannesten ykkönen, ja siihen on syynsä

Nokkonen on villivihanneksista ravintopitoisin. Kuva: Jaana Kautto

Nokkosella on kunnia olla villivihanneskasveistamme kaikista ravintopitoisin. Sen kivennäis- ja hivenainepitoisuus on kunnioitettavan korkea, myös vitamiineja ja valkuaisaineita on paljon. Menneinä vuosina sillä oli myös paljon lääkinnällisiä tehtäviä.

Poimi nyt oman pihan nokkosten lehdet talteen ja lisää niitä lettutaikinaan, keittoon ja kastikkeeksi. Nokkosta kannattaa myös kuivata ja lisäillä sitä talvella vaikka sämpylätaikinaan.

Jos nokkospuska on tiheä ja ongelmallinen, se kannattaa kaataa ja valmistaa nokkosvettä, joka on erinomainen lannoite ja torjunta-aine kotipuutarhurille.

Eija Juutilainen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi