Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Joko maistoit tätä? Vegaanin pikaruokahimon taltuttaa Vöner

Kuva: Mirja Hussain

Kasvisruoka ja vegaaninen ruoka valtaavat yhä uusia alueita ruokakulttuurissamme. Mennyttä lienevät ajat, jolloin kasvisruokaa oli pelkkä raaste tai keittäjän tokaisu "ainahan voit jättää kastikkeesta makkarat syömättä". Nyt nimittäin kasvisruoka on niin trendikästä, että pikaruokakin on vegeä.

Döner kebabin eli lihakebben rinnalle on noussut vegaaninen Vöner. Siinä kebablihan korvaa viljan proteiineista valmistettu seitanpohjainen tuote. Se on vegaaninen, mutta ei gluteeniton, koska alkuperäinen raaka-aine on vilja.

Vöner on alunperin lanseerattu Berliinissä Saksassa, mutta sen matka Suomeen kesti lähes kolme vuotta. Kebabin tapaan vartaassa pyörivän Vönerin kehitti Siva Parlar Kruunuhaan Pizza Expressissä. Sieltä tuote on lähtenyt valtaamaan valtakuntaa kaupunki kerrallaan.

Lahdessa tämä erikoisuus on tarjolla vasta yhdessä paikassa eli Rautatieaseman Pizza Expressissä. Asiakas voi maistella lähdön tunnelman lisäksi vegaanitrendin tulokasta. Assan baarissa ruokailumiljöö on melko kaurismäkeläinen.

Hämmästyttävä tuote, sillä sen rakenne ja väri on erittäin lihamainen. Purutuntemus on kuin vertailutuotteeksi ostetussa lihaversiossa eikä makukaan ole kaukana alkuperäisestä. Tosin lahtelaispizzerian annos on valtava ja maku alkaa töksähdellä kun vönerkasa hupenee. Rullakebbenä toimii kuulemma tosi hyvin.

Mervi Pasanen
mervi.pasanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi