Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Täytetty myskikurpitsa

1 suuri myskikurpitsa/ 2 pienempää

öljyä

Täyte:

1 dl quinoaa

1 dl linssejä tai hernerouhetta

½ kesäkurpitsa

1 tomaatti

2 rkl tuoretta persiljaa

100 g fetajuustoa

suolaa, mustapippuria, yrttejä

Päälle: 2 rkl pinjan/auringonkukan siemeniä

1. Pese ja halkaise myskikurpitsa pitkittäin. Poista siemenet ja koverra kurpitsasta sisustaa pois täytettä varten.

2. Nosta kurpitsanpuolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskottele päälle öljyä. Esikypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

3. Valmista sillä aikaa täyte. Keitä quinoa ja linssit/hernerouhe pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko kesäkurpitsa ja myskikurpitsan sisusta pieneksi kuutioksi ja paista paistinpannulla öljyssä muutama minuutti.

4. Leikkaa tomaatti kuutioksi ja hienonna persilja. Sekoita quinoa, linssit, kurpitsat, tomaatti ja persilja keskenään. Murenna joukkoon fetajuusto. Mausta seos suolalla, pippurilla ja yrteillä.

5. Täytä kurpitsojen sisus täytteellä, ripottele päälle siemeniä ja jatka kypsentämissä uunissa n. 15-20 minuuttia.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi