Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Arvio

Ravintola-arvio: Hurmaava Popot on juuri sitä, mitä Lahteen on ikävöity

Upouusi Popot Lanunaukion kulmassa on ennättänyt olla auki vajaan viikon, avajaiskukatkin komeilevat vielä ikkunalla. Café-bistron alku on ollut vauhdikas. Henkilökunta kertoo, että tämä päivä on ollut toistaiseksi rauhallisin - silti pöydissä vallitsee sellainen surina, että vapaata ei ensisilmäyksellä näy.

Ei hätää. Ystävällinen henkilökunta vinkkaa pari pöytää, joiden seurueilta voisi tiedustella mahdollisuutta pöydän jakamiseen. Se onnistuu oikein hyvin.

Jos pöydissä istuvilla asiakkailla olisi yhteinen ajatuskupla, siinä lukisi: "Vihdoinkin!"

Lahteen on ikävöity tällaista ravintolaa. Vanhan kenkäkaupan tiloihin avattu bistro on raikas, tyylikäs ja rento. Sieltä saa ruokaa, jota nauttiessaan voi tuntea iloa. Raaka-aineiden kunnioittavasta käsittelystä ja henkilökunnan sulavista otteista huomaa, että paikan on luonut maineikkaan Roux-ravintolan tiimi.

Hauki, peruna, porkkana, persilja, ruohosipuli. Niistä olisi helppo tehdä puiseva ateria, mutta kaikkea muuta.

Testaamme lounasta, jota Popotissa tarjoillaan puoli yhdestätoista puoli kolmeen. Tarjolla on aina kotiruoka-annos, fiinimpi päivän lounasannos, salaattibaari sekä keitto. Halutessaan voi valita näiden yhdistelmiä. Jälkiruoaksi saa kahvin ja pienen makean herkun.

Kotiruokana tarjotaan tänään broilerinkoipea ratatouillen kera (9,90 euroa), lounasruoka-annoksena haukiterriiniä (13). Päivän keitto on myskikurpitsakeitto (7,50). Salaatti noutopöydästä maksaa 9,90, keiton kanssa 10,50. Jos ottaisi bisneslounaan, joka sisältää noutopöydän, keiton ja lounasannoksen, se maksaisi 23,50.

Loistavaa ruokaa, notkeaa palvelua

Seuralaiseni valitsee keitto-noutopöytä-yhdistelmän. Minä maistelen haukiterriinilounaan. Siihen kuuluu pieni vihreä salaatti, joka kiidätetään pöytään nopeasti. Seuralainen kokoaa lautaselleen muun muassa couscousia, marinoituja kasviksia artesaanimakkaran kera, herkkusieniä, possuterriiniä, melonia, graavilohta sekä punajuurta ja alkaa huokailla: miten hyvää! Hän kehuu myskikurpitsakeittoa samettisen maukkaaksi.

Saan ripeästi terriiniannokseni, ja sitten on minun vuoroni huokailla. Miten yksinkertaiset ainekset: hauki, peruna, porkkana, persilja, ruohosipuli. Niistä olisi helppo tehdä puiseva ateria, mutta kaikkea muuta. Pinnalta paahdettu terriini on pehmoista jumalten ruokaa. Ja miten muhennettu porkkana voi maistua näin hyvältä? Annoksen juju on beurre blanc, voi-valkoviinikastike, joka saa ainekset puhkeamaan kukoistukseen. Annos on maltilliseen nälkään sopiva. Pohdimme, että sudennälässä kannattaisi valita yhdistelmälounas tai noutopöytä.

Kahvin ääressä ennätämme vielä ihailla, miten hienovaraisesti ja notkeasti palvelu bistrossa toimii ruuhkasta huolimatta. Ruokailuun meni aikaa vain puolisen tuntia. Katselemme haaveillen liitutauluseinää, johon on listattu kiinnostavia viinejä senttilitroittain hinnoiteltuina. Halutessaan voisi maistella vaikka muutamaa sorttia pikkuannoksen verran.

Poistumme varmoina jälleennäkemisestä, mielessä liidulla seinään kirjoitettu motto: "Ainoa asia mitä kadun on se, etten juonut enemmän samppanjaa."

Kaisa Hako
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi