Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Lahden keskustaan aukesi uusi sisilialainen ravintola - buumille ei näy loppua

Ravintolan perustaja Carmelo Cassara on työskennellyt muun muassa Piccolo Romassa ja Mamma Mariassa. Kuva: Kai Sinervo

Lahden keskustaan Aleksanterinkatu 15:een avattiin sunnuntaina uusi italialainen ravintola. Ravintola on nimeltään Il Padrino. Sana on italiaa ja se tarkoittaa kummisetää. Ravintolan on perustanut sisilialaislähtöinen Carmelo Cassara, joka on tullut lahtelaisille tutuksi jo esimerkiksi ravintola Mamma Mariasta. Ensimmäiset päivät ovat kuluneet ravintolassa vauhdikkaasti.

Aito italialainen

Ravintoloitsijan sisilialainen tausta näkyy Il Padrinon sisustuksessa. Seinällä on Cassaran toisen tyttären tekemä maalaus, jossa on Sisilian lippu Ravintolan pöytäliinojen värit mukailevat lipun värejä. Henkilökunta puhuu keskenään italiaa, mutta palvellessa kieli muuttuu suomeksi.

- Kokki ja tarjoilijat ovat kotoisin Italiasta, Cassara kertoo.

Ravintolassa on runsaasti henkilökuntaa, ja annokset tulevat pöytiin nopeasti. Myös Cassara itse työskentelee salissa tarjoilijana ja keittiössä kokkina. Lounasaika on arkisin kello 11-15 välillä.

Ruokaa rennolla otteella

Ruokalistan reseptit ovat ravintolan kokin Bruno Caridin käsialaa.

- Kokki tekee joka päivälle uuden lounaslistan, Cassara kertoo.

Lounasajan jälkeen illaksi vaihtuu pysyvä menu. Tarjolla on perinteisiä italialaisia ruokia, kuten lasagnea ja tiramisua. Cassara rohkaisee asiakkaita kertomaan, jos jokin ruoka-aine ei maistu. Kokki voi muokata annoksesta asiakkaalle mieluisen.

Omistaja asunut Suomessa pitkään

Cassara muutti perheineen Sisiliasta Suomeen Padasjoelle noin 30 vuotta sitten. Cassara on työskennellyt pitkään italialaisissa ravintoloissa, kuten Lahden Piccolo Romassa. Ravintoloitsijalla on kaksi aikuista tytärtä, joista toinen asuu Suomessa ja toinen Italiassa. Italiaan muuttaneen tyttären on tarkoitus tulla tarjoilijaksi Cassaran uuteen ravintolaan. Nyt Il Padrinossa on töissä Cassaran ystäviä ja ystävien perheenjäseniä.

Ravintolabuumille ei näy loppua

Lahti kiinnostaa ravintolayrittäjiä. Kaupunkiin on avattu lähikuukausien aikana useita ravintoloita. Il Padrino on buumin aikana nousseista tulokkaista ainoa italialaista ruokaa tarjoava ravintola. Lahteen on perustettu esimerkiksi hampurilaispaikkoja ja nepalilaisia ravintoloita.

Ensimmäiset päivät kiireisiä

Ravintolassa on tilaa noin 40 asiakkaalle. Kesällä ravintolan edessä on terassi. Ravintolasta voi varata pöydän etukäteen, mutta varaus ei ole välttämätön. Asiakkaita astuu ovesta sisään jatkuvasti. Suuret ryhmät voivat varata ravintolan yksityistilaisuuksia varten. Cassara kertoo, että ravintola sopii lapsiperheille. Lemmikkikoiratkin ovat tervetulleita Il Padrinoon.

Karoliina Paananen
karoliina.paananen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi