Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Kanavan Panimo avaa hanansa Vääksyssä - "Veikkaanpa, että meiltä saa vielä yrteillä maustettua olutta"

Vääksystäkin saa omassa kylässä pabtua olutta. Karlstedtin veljekset Jukka ja Jan ovat toteuttaneet haaveensa ja perustaneet Kanavan Panimon Päijännetaloon. Kuva: Katja Luoma

Innostus pienpanimotoimintaan on yltänyt Asikkalan Vääksyyn saakka. Kanavan Panimon ensimmäiset oluet ovat myynnissä lähialueen kaupoissa, Alkossa ja ravintoloissa kesäkuun puolivälissä. Panimon tuotteita voi nauttia myös sen terassiravintolassa Pikku Hugossa 11. kesäkuuta alkaen.

- Aloitamme pilsnerillä sekä punaisella red ale -tyyppisellä oluella ja imperial porterilla, kertoo Jukka Karlstedt, joka on perustanut panimon Päijännetaloon yhdessä veljensä Jan Karlstedtin kanssa. Lisäksi mukana toiminnassa on heidän isänsä Kyösti Karlstedt.

Ravintolatoiminnasta vastaa Marko Latvanen, jolla on Urajärven kartanon pihapiirissä kesäravintola Hugo ja Lilly.

Oluttyyppejä lisää

Tumma portteri pääsi valikoimaan senkin vuoksi, että se sopii hyvin Jukka Karlstedtin omaan makuun.

Oluttyyppejä tulee jatkossa lisää ja suunnitelmissa on, että asiakkaatkin voisivat teettää panimossa pieniä eriä mieleisiään oluita.

- Keittiömestarina toimiva veljeni käyttää ruuanlaitossa mielellään yrttejä, marjoja ja juuriakin, joten veikkaanpa, että meiltä saa vielä yrteillä maustettua olutta, ennakoi Jukka Karlstedt.

Aivan kylmiltään veljekset eivät panimoalalle ryhtyneet. Heillä on kesätyökokemusta muun muassa Mallasjuomalta ja Hartwallilta. Myöhemmin kokemusta on kertynyt ravintola-alalta niin keittiöstä kuin baaritiskinkin takaa, kuten Jukka Karlstedtilla brittipubeista.

Viime vaiheissa oppia haettiin pienpanimokurssilta Mustialasta ja tehtiin kokeeksi olutta omilla resepteillä Savonniemen oluttehtaassa Savonlinnassa.

- Pienpanimoiden suosio rohkaisi tietysti meitäkin.

Lähituotteita

Uudet panimonomistajat haluavat hyödyntää toiminnassaan lähituotteita. Maltaat tulevat Viking Maltilta Lahdesta ja pilsnerissä käytetään makua antamassa Vääksyn Myllyn kaurahiutaleita.

Laitteisto mahdollistaa 1 000 litran nettokeiton. Vuosituotannossa tavoitteena on 50 000 litraa.

Kunhan toiminta saadaan kunnolla alkuun, otetaan vastaan myös vierailijaryhmiä ja esitellään heille panimoa. Vierailta toivotaan kuitenkin etukäteen ilmoitusta tulostaan.

Kanavan panimo, Meijeritie 1, Vääksy. Terassiravintola Pikku-Hugo avataan 11.6. klo 11. Sen jälkeen auki ­ti-su klo 11-18.

Monenlaisia oluita pääsee maistelemaan Suuret Suuret Oluet - Pienet Panimot 2016 -tapahtumassa Lahden matkustajasatamassa 30.6.-2.7.

Tunnetko nämä?

Pieni olutsanasto

Pilsner: tshekkiläistyyppinen runsaasti humaloitu pohjahiivaolut.

Red ale: irlantilaistyyppinen väriltään punainen miedohkosti humaloitu olut.

Imperial porter: brittityyppinen tumma ja runsas vahvahko olut.

Hanna Leppänen
hanna.leppanen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi