Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Uusi ravintolatulokas Lahdessa: hiiligrillin hampurilainen hätyyttelee kärkeä

- Anteeksi, mutta voitteko sanoa, leijaileeko meistä tuoksu.

Tällä avausrepliikillä astuimme taksiin Loviisankadulla Lamykin´s Cookhousessa nautitun lounaan päätteeksi.

- No nyt kun kysyt niin kyllä. Rasvainen, mutta ihan hyvä, kuljettaja arvioi ja toteaa, että tulipas hänelle nälkä.

On näet niin, että testasimme kaupunkiin viikko sitten avatun grilliravintolan ja arvelimme, että salin aika voimakas grillin tuoksu kulkisi mukanamme.

Lamykin´s on venäläisomisteinen, mutta vastoin suuria odotuksia siellä ei tarjota venäläistä ruokaa. Etukäteen Kouvolan vastaavan ravintolan listalta vakoiltu sushikin puuttuu Lahden toimipisteestä.

Mutta eipä syytä murheeseen. Lounaslistalta löytyi oikein hyvät korvikkeet ja kaupungin hampurilaiskisaan on tullut varteenotettava kärkipään koputtelija.

Toistaiseksi vain lounasta

Ravintola on avoinna vain lounasaikaan eli kello 11-14.30. Tavoitteena on laajentaa aukioloaikaa, mutta toistaiseksi jos aiot mennä, niin lounasaikaan sitten.

Testipäivänä ravintola on melko täynnä. Salin sisustuksessa ei ole mitään ääntä vaimentavaa, joten ravintolassa on aika kova häly. Keittiöstä tulee melkoisesti grillin aromia salin puolelle.

Listalla on keittoa, hampurilainen, ribsejä, lohta ja kanaa. Hinnat 9-15 euroa. Meitä on tällä kertaa reissussa kolme, joten testaamme Cookhouse burgerin, BBQ ribsit ja grillilohen.

Salaattipöydässä on tuoreen oloista salaattia, etikkaan säilöttyjä kasviksia, oliiveja, siemeniä, paahdettua sipulia ja tonnikala-riisisalaattia. Vesipullot ja ottimet noudetaan itse pöytään.

Meille kerrotaan reilusti, että nyt menee hieman aikaa. Varaudumme 20 minuutin odotukseen. Ei kävisi 30 minuutin lounastauolla.

Vartti menee vielä ihan kivasti. Siinä vaiheessa, kun meidän jälkeemme tullut seurue saa ruuan ennen meitä, menee nurkkapöydässä vähän kulmat kurttuun. Sitä pahoitellaan ja meille tarjotaan mahdollisuus nauttia keittoa. Tätä kutsutaan ammattipiireissä asiakaspalveluksi.

Ribsit yllättivät

Odotus unohtuu, kun ruoka tulee. Hampurilainen näyttää hyvältä, ranskanperunoita on pienehkö kasa verrattuna kaupungin isoimpiin kulhollisiin ja toteamme, että miesväki takuulla haluaisi niitä enemmän lautaselle.

Hampurilainen on tilattu mediumina ja sellaisena pihvi myös tulee. Pihvin mukana tulee myös elämys. Pihvi on erittäin maukas ja mehukas. Joku voi haluta enemmän kastiketta ja ranskalaisten viereen muutakin kuin ketsuppia.

Lohiannoksessa on kalaa ja rapeita vihanneksia, mutta ei esimerkiksi perunaa tai pastaa eli hiilihydraattia. Suolaa annoksessa oli ruokailijan mukaan aika paljon. Kiitosta tulee vihannesten kypsyysasteesta eli ne eivät olleet läpikeitettyjä.

Ribsit eli paahdetut possun kylkiluut yllättivät: luiden väleille ei juurikaan tarvitse näyttää veistä eikä lihaa joudu repimään irti luista. Maku on kohdallaan ja liha on todella mehevää. Salaisuus on sous vide eli hitaasti tyhjiössä kypsentäminen. Meille kerrottiin, että possu on ollut 16 tuntia sous videssä ja se toden totta tuntuu.

Tiivistäen voi todeta, että ruoka on hyvää, mutta salin ilmastointi ja äänenvaimennus olisi hyvä saada kuntoon.

Ja lopuksi vielä kaupungin virallinen hampurilaisbarometri: kollega julisti, että ykkössijalla on uusi hallitsija.

Mervi Pasanen
mervi.pasanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi