Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Mihin se pihvi lipsahti? Hampurilaistulokas ei mene listan kärkeen

Uusin tulokas Lahden ravintolatarjonnassa on hampurilaisravintola Hello Vesijärvenkadulla. Paikka on hieno, vanha funkkisbensis. Se on jäänyt vähän puristuksiin liikenteen ja kerrostalojen keskelle, mutta bensis on oivallinen paikka Hellon kaltaiselle american dinerille.

Viime kesänä ESS toteutti hampurilaistestin, jossa maisteltiin kaupungin hampurilaistarjontaa. Voittajaksi selvisivät Jyrki Sukulan ehostaman ravintola Capon ja keltaisesta koulubussista tunnetun Bus Burgerin eväät. Moni on jo ehtinyt kysyä, miten tämä uusi tulokas asettuisi viime kesän listaan. Vastaus on: ei ainakaan kärkeen, ehkä kolmoseksi.

Testiateria nautittiin kuten aiemmat eli kertomatta tulosta etukäteen. Tilaukseen kuului pekonihampurilainen New York ranskanperunoiden ja kolajuoman kera sekä vuohenjuustohampurilainen Miami bataattiranskalaisilla, juomana vesi. Molempiin tuli lisukkeeksi chilidippi.

Omistajien mukaan "hampurilaisen pitää olla edullinen", mutta kaikkineen kahden hengen lasku oli 24,50. Eli ihan samaa tasoa kuin muidenkin paikkojen annokset. Dippikin laskutetaan erikseen.

Voi mitä annoskuvia firman nettisivulla on! Mainostoimisto on tehnyt töitä koko rahan edestä: Pihvit ja pekonit pullistelevat sämpylän sisältä ja hyvä että kastikkeet mahtuvat sekaan. Kun annos tuli pöytään, pettymys oli aikamoinen. Tummanruskeiksi paistetut potut, ja odotettua pienempi purilainen oli roiskaistu pussiin niin, että pekoni, pihvi ja soosi olivat sekaisena massana pussin pohjalla. Sormiruokailija joutui kääntämään ja vääntämään annoksen itse jotenkin syötävään muotoon. Saattoi olla kiireen syy, mutta silti. Pihvin maku ok, tosin kulma vastusti hammasta eli oli ehtinyt paistua kovaksi. Kokonaisuutena maku oli kohdallaan, mutta kokemus kärsi sotkun takia. Erinomainen sämpylä, eli trendikäs briossi.

Vuohenjuustohampurilainen oli kylmä. Ranskanperunoissa oli kummallinen maku. Dipissä ei tarvinnut arvailla, onko tässä nyt mausteena paprika vai chili. Kerrankin tarpeeksi makua. Bataattiranskalaiset olivat loistavat; pitkiä, rapeita ja maukkaita. Ne ahmimme kahteen tyttöön pois, perusranuja jäi kasa koriin.

Kiitosta hanajuomasta eli odotteluaikana (20 minuuttia) sai juoda kolaa mahan täydeltä. Plussaa hienosta sisustuksesta, tarjoilijoiden kellohameista ja musasta eli 1950-luvun rokki soi. Pirtelö jäi maistamatta, mutta se sitten ensi kerralla.

Ahtaalla parkkipaikalla onnittelin itseäni siitä, että olen ostanut pikkuisen auton, joka kääntyy pennin päällä.

Lue lisää: Kaupungin hampurilaiset vertailussa

Mervi Pasanen
mervi.pasanen@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Ruoka

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen