Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Lahtelainen Roux valittiin vuoden ravintolaksi

Gourmet-ravintola Rouxin isäntäväki on syntyjään Lapista. Ravintoloitsija Sami Häkkisen ohjein syntyy kotikeittiössäkin esimerkiksi maittava poronkäristys pottuvoineen. Kuva: Mirja Hussain

Turku, Tampere ja nyt Lahti.

Siinä ainoat kaupungit, jotka ovat Helsingin lisäksi onnistunut saamaan Suomen Gastronimien seuran vuoden ravintolatittelin.

Palkinnon sai ravintola Roux. Yllätys oli palkinnon tulo Lahteen, mutta ei se, että se tuli juuri Rouxille.

Kunniamaininta tuli yllätyksenä myös omistajille, Kati ja Sami Häkkiselle.

- Olimme niin ällikällä lyötyjä, Kati Häkkinen hihkaisee.

- Niin kauan kuin Michelin-tähtiä ei tule Helsingin ulkopuolelle, tämä on suurin saavutus.

Häkkinen sanoo olevansa iloinen eritoten siitä, että raati on käynyt syömässä ravintolassa useita kertoja ennen päätöstään, eli sitä on harkittu tarkkaan.

- Tämä on palkinto omasta työstä. Ja ihan mieletön juttu koko kaupungin ja sen ravintoloiden kannalta, hän sanoo.

- Jos ajatellaan Lahden mainetta lihamukikaupunkina, onhan tämä todella merkittävää.

Lahdessa viriili ilmapiiri

Häkkiset perustivat Roux-ravintolan Lahteen vuonna 2007. Aiemmin pariskunta oli työskennellyt Lapissa, Luoston laksettelukeskuksessa ravintoloissa.

Eroa entiseen oli: matkailukeskuksissa suuri osa asiakkaista on turisteja, vaikka Kati Häkkisen mukaan Luostolla pyrittiin pitämäään bisnes mahdollisimman hyvin pyörimässä myös muina aikoina.

Lahdessa ei hänen mukaansa varsinkaan turistien varaan voi rakentaa ravintolabisnestä. Siltä osin Lahden ravintolabisnes eroaa myös Helsingistä: pääkaupungissa on paljon turisteja. Toki Helsingisssä on muita kaupunkeja paljon enemmän myös paikallisia ravintolakävijöitä.

- Helsingissä on mahdollisuus kokeilla ja tehdä. Siellä on hienoja liikeideoita. Täällä asukasmäärä on pienempi. Siksikin Lahden mukaantulo on todella hienoa.

Kati Häkkinen mainitsee miehensä kanssa seuranneensa Lahden ravintolaelämää tarkkaan yhdeksän vuoden ajan. Hän näkee myönteisiä merkkejä.

- Uusia ravintoloita on tullut. Lahden ilmapiiri on ihan viriili. Uskon tulevaisuuteen.

Vesa Mäkinen
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS Verkko Plus 1 kk vain 7,90 € (norm. 14,50 €) ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1 kk 7,90 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X