Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Pähkinäiset sämpylät

8 dl vettä

50 g hiivaa

3 rkl siirappia

2 tl suolaa

2 ½ dl kaurahiutaleita

2 dl ruisjauhoja

2 dl leseitä

100 g pähkinöitä rouheena

1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä

n. 10 dl sämpyläjauhoja

1.Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset sämpyläjauhoja lukuun ottamatta ja sekoita tasaiseksi.

2.Lisää lopuksi sämpyläjauhoja vähitellen ja alusta kimmoisaksi taikinaksi.

3.Kohota lämpimässä paikassa noin ½ tuntia.

4.Jaa taikina 25 osaan ja leivo sämpylöiksi. Kohota pellillä noin 30 minuuttia.

5. Paista 225 asteisessa uunissa 10—15 minuuttia.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi