Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Tuliainen Lapista on listan suosituin

Rouxin suosituin ruoka-aine on poro. Tässä paistettua poron ulkofileetä ja piparjuurikermassa haudutettua poronkieltä sekä korvasieni-perunaterriini. Kuva: Katja Luoma

Fine dining -ravintola hiphopin, mäkihypyn ja lihamukin kaupungissa. Hankala paikka, sillä yhden ravintolan on hankala synnyttää muuten melko ketjuvetoiseen kaupunkiin korkealaatuisen syömisen kulttuuria.

Näin todetaan Gastronomisen seuran suulla. Ja jatkuu: Roux on onnistunut ja pystynyt koulimaan alueelle asiakaskunnan, joka osaa vaatia ravintolaltaan yhä parempaa ruokaa.

Taitavat olla oikeassa. Työsarkaa riittää, sillä suuri osa lahtelaisista ei ole koskaan käynyt siellä. Suurin osa lienee sentään kuullut, että tällainenkin ravintola on olemassa.

Sami Häkkinen toteaa, että hänelle fine dining on kirosana.

- Asiakkaat käyttävät sitä, mutta jos me oikeasti tekisimme fine diningia, emme olisi täällä enää.

Lahti on vaativa paikka tämän tason ravintolalle. Vaikka näin fiini paikka on ollut olemassa jo yhdeksän vuotta, moni ei ole koskaan käynyt siellä. Useammin askel johtaa tuttuun ketjuravintolaan tai niihin muutamiin yksityisiin, joiden hintataso on Rouxia edullisempi.

- Olen oppinut vuosien aikana Lahdesta paljon, kuten esimerkiksi mikä on täällä oikea annoskoko.

- Mutta kaikki on suhteellista. Menu maksaa vaikkapa 56 euroa ja siihen juomapaketti päälle, mutta saman rahan saa kulutettua tuolla baarissa.

Roux tekee klassista ranskalaista keittiötä, mutta esimerkiksi raaka-aineet ovat erittäin kotimaisia. Lautaselta löytyy suuri valikoima lähiseudun tuotteita.

Ravintolassa ei ole yhtä tiettyä suosikkiannosta, sillä ne vaihtuvat aika tiuhaan. Suosituin raaka-aine sen sijaan on poro.

- Olen kotoisin Kemijärveltä ja tehnyt työtä muun muassa Luostolla. Haluan ylläpitää Lapin makuja ja siksi meillä on poroa listalla. Se on mielestäni myös yksi parhaista raaka-aineista mitä tämä maa tuottaa.

- Panostamme ruoan lisäksi myös asiakkaiden palveluun. Se huolenpito, jota meiltä saa, on takuulaatua.

Mervi Pasanen
mervi.pasanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi