Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Teerenpelin viski kypsyi kymmenvuotiseksi - ensiesittely Lontoossa

Teerenpelin kymmenvuotias esitellään lauantaina Lontoossa.

Suomalainen viski on lauantaina Lontoon Whisky Showssa näkyvästi esillä: silloin kansainväliselle viskiyleisölle esitellään Teerenpelin 10-vuotias single malt. Suomessa viski lanseerataan viikkoa myöhemmin, tasavuosien kunniaksi 10.10. kello 10 kaikissa Taivaanranta ja Teerenpeli -ravintoloissa samaan aikaan.

Lontoon tapahtuma on Teerenpelin Tislaamolle tuttu monen vuoden ajalta, mutta nyt kymmenvuotiaan juoman kunniaksi osasto on entistä isompi ja sen esittelyyn on varattu myös lava-aikaa.

- Odotan sille hyvää vastaanottoa. Uusien tuottajamaiden viskit ovat muutenkin olleet tapetilla, uusia tislaamoja ja tullut esimerkiksi Suomeen ja Ruotsiin, mutta näin vanhoja pullotteita ei vielä ole, kertoo Teerenpelin toimitusjohtaja Anssi Pyysing.

- Toinen merkittävä asia on, että viskimme on kaupallisesti laajasti saatavilla.

Useimmat pientislaamojen tuotteet ovat saatavilla paikallisesti, mutta 10-vuotias single malt on marraskuun 8. päivästä lähtien saatavilla myös Suomen Alkoista.

- Olemme satsanneet paljon, sekä ihmisresursseja että taloudellisia resursseja tislaamoon ja olemme vakaumuksella tehneet tästä hyvää tuotetta. Tästä kymppivuotisesta tulee meidän lippulaivamme, mutta olemme säästäneet osan kypsymään niin että saisimme vielä vanhempia pullotteita.

Teerenpelin Tislaamon viskit valmistetaan suomalaisesta ohramaltaista kuparisilla pannuilla. Ne antavat tuotteelle ominaisen mausteisen ja pippurisen maun. Kymmenvuotias viski vertautuu tislaamon kahdeksanvuotiseen, mutta on kehittynyt pyöreämmäksi maultaan.

10-vuotias viski on kypsytetty bourbon- ja sherry-tynnyreissä.

- Myös meidän Kaski-viskimme on saanut maailmalla ison hyväksynnän. Se on kypsynyt vanhoissa sherrytynnyreissä.

Teerenpelille on valmistumassa Lahteen uusi, isompi tislaamolaitos. Ravintola Teerenpelin kellarin tislaamossa tehdään myös edelleen viskiä.

Mervi Pasanen
mervi.pasanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi