Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kylät ja korttelit

Lahdessa kehitetty ympäristömummoilu kiinnosti Hollantilaisia vieraita

Lahden päiväkodeissa on toiminut jo reilun parin vuoden ajan yhteensä noin kymmenen ympäristömummoa ja -vaaria. Nämä vapaaehtoiset seniorit tuovat päiväkodin arkeen vaihtelua viemällä lapsia metsään esimerkiksi Keijun polulle ja muihin mukaviin luontojuttuihin. Talvella pakkasten aikaan luontoasioita voidaan käsitellä sisätiloissa vaikkapa onnenpyörän tehtävien avulla. Kuvissa on muutamia esimerkkejä siitä mitä luonnosta löytyvää rekvisiittaa voi käyttää kysymysten ja pohdintojen tukena.

Jokaisella seniorilla on nimikkopäiväkoti ja oma tapansa toimia. Minä olen viehättynyt käyttämään näitä ympäristökeskuksen valmiita materiaaleja, erityisesti Metsä Keijun polkua ja onnenpyörää. Viritän kahdeksan tehtävää sisältävän keijun polun Renkomäen päiväkodin lähimetsään, ja lapset kiertävät sen pikku ryhmissä innokkaana tehtäviä ratkaisten.

Renkomäen päiväkodin henkilökuntakin on tyytyväinen tähän toimintaan. Vierailen päiväkodissa muutaman kerran vuodessa. Toteutan saman ohjelman yleensä yhden viikon aikana kaikille ikäluokille. Lapsia Renksussa on 90, joten pikkuryhmiä muodostuu lähes 10.

Helmikuussa kokoontui Lahden ympäristöpalveluihin yli 20 ulkomaalaista (Virosta, Latviasta ja Hollannista) tutustumaan Lahden ympäristömummoiluun. Esittelin heille omaa toimintatapaani havainnollisesti kuvien ja materiaalin avulla. Vieraat olivat hyvin innoissaan kuulemastaan ja näkemästään. Ainakin hollantilaiset haluavat ottaa mallia Lahdesta ja kopioida Metsän Keijun polun idean omaan maahansa.

Moni päiväkoti odottaa vesikielellä oman mummon tai vaarin saamista. Lisätietoja asiasta kiinnostuneille antaa Sari Knuuti puh. 050 387 8735, Lahden seudun ympäristöpalvelut.

Maire Heija
Renkomäen päiväkodin tyytyväinen ympäristömummo

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi