Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Oma raha

Verottajan joulurahat jäävät tänä vuonna tulematta – miten käy joululahjaostosten?

Joulukauppa alkaa osin jo lokakuussa, kun esimerkiksi suklaat ilmestyvät kauppojen hyllyille. Kuva: Aada Hotti

Pitkään jatkunut perinne veronpalautusten toimimisesta joulukaupan vauhdittajana katkeaa tänä vuonna. Tänä vuonna palautusten maksu on jaettu kuudelle kuukaudelle, ja joulukuun alussa veronpalautusta saa enää 244 000 suomalaista. Heille maksetaan 4. joulukuuta yhteensä 441 miljoonaa euroa.

Vielä viime vuonna valtaosa veronpalautuksista maksettiin joulukuussa. Tuolloin maksupäivä oli 11. joulukuuta ja silloin lähes 3,6 miljoonaa suomalaista sai veronpalautusta yhteensä 2,9 miljardia euroa.

Tänä vuonna veronpalautusten yhteissumma nousee jopa hieman viime vuotta suuremmaksi, 2,96 miljardiin euroon, kertoo ylitarkastaja Tarja Tapio Verohallinnosta.

Joulukaupalle tiedossa on veronpalautusten osalta iso menetys. Perinteisesti joulukauppa on pyörähtänyt käyntiin juuri joulukuussa. Tosin viime vuosina vähittäiskaupan liikevaihdossa marraskuun merkitys on alkanut hieman kasvaa Black Friday -kampanjoiden myötä.

Kaupan Liitto julkistaa joulukauppaa ja Black Fridayta koskevan ennusteensa 14. marraskuuta. Liiton pääekonomisti Jaana Kurjenoja ei pystynyt vielä keskiviikkona arvioimaan veronpalautusten merkitystä joulukaupalle.

– Vähittäiskauppa ja erityisesti erikois- ja tavaratalokauppa on kuitenkin kehittynyt tänä vuonna hyvin, joten joulukauppaa odotetaan varsin positiivisin mielin, Kurjenoja totesi.

Eija Marja-aho
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Oma raha

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi