Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Luonto

Verkkokalastus vähentyi harrastajilla – mato-onki ja heittouistin suosituimpia

Mato-onki ja heittouistin ovat harrastajakalastajien suosiossa. Verkolla pyydettiin vajaa kolmannes viime vuoden saaliista. Kuva: Seppo Kononen

Vapaa-ajankalastajat pyydystivät verkoilla vajaan kolmanneksen saaliistaan vuonna 2018, kun vielä vuonna 2000 osuus oli puolet. Heittovavalla ja vetouistelulla pyydetyn saaliin osuus oli yhteensä 38 prosenttia. Pilkillä saatiin 12 ja ongella seitsemän prosenttia saaliista.

Harrastuskalastajien nostama kalasaalis pieneni neljänneksellä vuoteen 2016 verrattuna, jolloin vapaa-ajankalastusta tilastoitiin edellisen kerran. Saaliit pienenivät lähes kaikkien lajien osalta. Yhteensä ahvenen ja hauen osuus oli edelleen yli puolet kokonaissaaliista. Kuhan osuus saaliista oli 15 prosenttia.

– Aktiivisten kalastustapojen suosio on kasvanut ja verkkokalastuksen vähentynyt. Suosituimmat kalastusvälineet ovat edelleen perinteinen mato-onki ja heittovapa, sanoo yliaktuaari Pentti Moilanen Luonnonvarakeskuksesta.

Suomessa oli vapaa-ajankalastajia vuonna 2018 puolitoista miljoonaa – yhtä paljon kuin kaksi vuotta aikaisemmin. Suomalaisista yli neljännes harrasti kalastusta. Miehistä kalasti useampi kuin joka kolmas, ja naisista kalasti lähes joka viides.

Lue myös: Järjettömän kokoinen lahna mahtui savustuspönttöön vain kolmessa osassa
 
Milja Kungas
milja.kungas@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi