Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Luonto

Kumpulan kasvitieteellisellä puutarhalla juhlitaan

Japaninpuolukkaa Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa. Kuva: Pirjo Kamppila pkam

Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan kymmenes kesä Helsingissä on käynnissä. Luonnontieteellisen keskusmuseon geologiset kokoelmat ovat avoinna viikoittain, ja kesäopas johdattelee kävijöitä kasvimaailman saloihin.

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha levittäytyy Kumpulan kartanon historiallisille maille. Kuuden hehtaarin alue jakautuu kulttuurikasvien kokoelmaan ja maantieteelliseen kokoelmaan.

Kesäopas on paikalla puutarhassa kesäviikonloppuina la–su 29.–30.6., 27.–28.7. ja 17.–18.8. Opastusten teemana on kesäkuussa kotipuutarhurin Kaukoitä. Heinäkuussa pohditaan kenelle kukat koreilevat, ja elokuussa tutustutaan kyökkikasveihin ja kartano­historiaan. Suomenkieliset puutarhakierrokset lähtevät kahvilan luota kello 12, 14 ja 16. Opastukset sisältyvät puutarhan pääsymaksun hintaan ja kestävät noin tunnin.

Puutarhan ensimmäistä vuosikymmentä juhlitaan 11.-16.6. Ohjelmassa on puutarhan historiasta ja nykypäivästä kertovia opastuksia, avoimia ovia ja muuta kesäistä ohjelmaa. Lisätiedot julkaistaan toukokuun aikana Luonnontieteellisen keskusmuseon sivulla.

ESS
online@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi