Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Luonto

Kilpailu: Nyt Etsitään Suomen parasta kiertotalouskuntaa

Syksyllä tiedetään mistä löytyy Suomen paras kiertotalouskunta.

Kuntaliitto, Suomen Ympäristökeskus Syke ja Sitra haastavat kaikki Suomen kunnat kisaamaan vuoden kiertotalouskunnan tittelistä.

Kiertotaloudessa tehostetaan ja vähennetään luonnonvarojen käyttöä, hyödynnetään monipuolisesti erilaisia palveluja sekä minimoidaan materiaalin ja energian hukkaa. Kiertotalouden avulla kunnat saavat mahdollisuuden tarjota asukkailleen palveluita ja hyvinvointia kestävällä tavalla.

– Kaikilla kunnan toimialoilla tehdään päätöksiä, joilla on suoria tai epäsuoria vaikutuksia luonnonvarojen käyttöön ja ilmastopäästöihin. Haluamme tukea kuntia resurssitehokkaiden ja energiaa säästävien palveluiden tuottamisessa ja kehittämisessä. Kunnilla on tärkeä tehtävä myös kuntalaisten ympäristötietoisuuden lisäämisessä, kertoo Kuntaliiton ympäristöpäällikkö Miira Riipinen.

Asiantuntijat arvioivat ja pisteyttävät kunnan sitoutumista kiertotalouteen useasta näkökulmasta. Tarkastelussa ovat kiertotalouden edistäminen talouden, ympäristön ja hyvinvoinnin kannalta. Lisäksi arvioidaan kunnan kiertotaloustoimien vaikuttavuutta, monistettavuutta ja innovatiivisuutta.

Kilpailuun voi osallistua 14.6. asti. Voittaja julkistetaan 12.9.2019 Kuntamarkkinoilla Helsingissä. Kilpailu on jatkoa Sitran aloittamalle Kuntien kiinnostavimmat kiertotalousteot -listalle ja on yksi Suomen kiertotalouden tiekartan toimenpiteistä.

Chiméne Bavard
chimene.bavard@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi