Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Luonto

Harvinaiset ystävykset saman pöydän ääressä - katso söpö kuva

"Älä pudota karvoja ruokaani", voisivat olla sorsan sanat, jos se puhuisi ihmisten kieltä. Kuva: Onni Pakarinen

Orimattilalainen Onni Pakarinen ikuisti kameransa muistiin, kuinka orava ja sinisorsanaaras ruokailivat samalla apajalla. Näky on yllätyksellinen, sillä harvoin linnut ja oravat käyvät saman "pöydän" ääreen.

Pakarinen oli maanantaina kävelyllä Lahdessa Pikku-Vesijärven laidalla, kun hän huomasi oravan viilettävän kohti ruokailevia sorsia. Noin viisi minuuttia kestävä ruokahetki oravan ja linnun välillä keräsi muitakin kiinnostuneita ihmisiä todistamaan tapahtumaa.

– Orava pompotteli rantaan rohkeasti. Sorsanaaras vaikutti aluksi vähän epäilevältä, mutta tuli kuitenkin oravan viereen, eikä kumpikaan säikkynyt toista. Ne ovat varmaan tottuneet toisiinsa. Pikku-Veskulla oravat ja sorsat ovat muutenkin melko kesyjä, sillä pääsin kuvaamaan eläimiä melko läheltä, vaikka yleensä erityisesti linnut ovat arkoja, Pakarinen kertoo.

Pakarinen sanoo harrastaneensa valokuvausta jo monta vuotta. Onpa miehellä ollut muutama valokuvanäyttelykin Orimattilan kirjastolla. Linnut ja luonto ovat Pakarisen valokuvauksen tärkeimmät teemat.

– Tykkään kulkea luonnossa ja ikuistaa hienoja luontohetkiä sekä upeita lintuja, joita tulee vastaan, kertoo vannoutuneeksi lintuharrastajaksi tunnustautuva Pakarinen.

Ruska Paronen
ruska.paronen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi