Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Luonto

Vuoden maisematekokilpailu käynnistää vieraslajitalkoot

Jättiputket kuuluvat vieraslajeihin. Kuva: Viena Kytöjoki

Maa- ja kotitalousnaiset haastavat suomalaiset suuriin suomalaisiin vieraslajitalkoisiin Vuoden maisemateko 2019 -kilpailulla.

Viidettä kertaa järjestettävän kilpailun teemalla halutaan kannustaa yhdistyksiä ja yksittäisiä toimijoita laajaan yhteistyöhön vieraslajien torjunnassa, Suomen luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi.

Vieraslajitalkoissa tutustutaan vieraslajeihin, kartoitetaan vieraslajeja omassa asuin- ja toimintaympäristössä, tehdään torjuntatoimenpiteitä yksin tai porukalla, kerrotaan vieraslajiongelmasta muille, kutsutaan mukaan muita toimijoita ja jaetaan talkootunnelmia sosiaalisessa mediassa tunnisteella #vuodenmaisemateko.

Torjuntatoimenpiteille täytyy olla aina maanomistajan suostumus. Jos kohde on maantien läheisyydessä, ota yhteys tien kunnossapidosta vastaaviin henkilöihin paikallisessa ELY-keskuksessa. Jos kohde on radan läheisyydessä, ota yhteys ensin radan kunnossapidon aluepäällikköihin tai aluevastaaviin.

Täytä kilpailulomake maa- ja kotitalousnaisten nettisivuilla: www.maajakotitalousnaiset.fi, kilpailuaika päättyy 30.9.2019. Vieraslajeihin voi tutustua nettisivuilla vieraslajit.fi.

Kilpailussa myönnetään maakunnallisia Vuoden maisemateko -tunnustuksia, jotka kilpailevat valtakunnallisesta tunnustuksesta. Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee vuoden maisemateon valintaa.

Milja Kungas
milja.kungas@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi