Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Luonto

Alasenjärvi antoi pilkkijälle liki kiloisen pullero-ahvenen – huono pilkkitalvi parani maaliskuun lopulla

Asko Metson lähes kilon painoinen voittoahven oli ottipäällä Alasenjärvessä. Kuva: Asko Metso

Kulunut alkuvuosi oli kalastajien kannalta yksi surkeimmista pitkiin aikoihin. Alussa ei ollut kunnon jäitä ja lunta tuuppasi taivaalta niin sakeasti, etteivät esimerkiksi verkkokalastajat saaneet pyydyksiään viedyksi jään alle.

Paksu lumikerros ja sohjo tekivät myös pilkkijöille kiusaa, sillä tarpominen puolimetrisessä lumihyyhmässä ei juuri houkutellut. Loppukuusta onneksi tilanne parani. Lämmin sää ja yöpakkaset hioivat lumet sellaisiksi, että jäille kehtasi taas mennä.

Maaliskuussa, joka normaalisti on vilkas pilkkikuukausi, ilmoituksia ESS:n kalakisaan tuli vain pari kappaletta. Mutta vähätkin ilmoitukset noteerataan ja yllätys ei liene, että molemmat kilpakalat ovat pilkkikaloja.

Maaliskuun uniikkiuistimen voitti Asko Metso, joka kävi pilkillä maalaiskuun viimeisinä päivinä Alasenjärvellä. Metson pilkkiin nappasi massiivinen ahven, jolla oli pituutta 39 senttiä ja ympärysmitta näytti kalalle 28 senttiä. Aivan kilon kerhoon ei kalalla vielä päästy, sillä vaaka näytti ahvenelle painoa tasan 900 grammaa.

Toinen kisa-ahven painoi 289 grammaa, ja sen nappasi pilkillä Aimo Korkalainen. Pituutta raitapaidalla oli 28 senttiä. Tiedoista ei ilmennyt, mistä kala saatiin.

Kalakisaan ilmoitettaessa pitää laittaa mukaan henkilötietojen ohella tieto saaliista ja siitä, miten se on saatu, milloin ja mistä sekä minkälaisilla välineillä. Oikeiden tietoten saanti helpottaa muun muassa palkintojen lähettämistä oikeaan osoitteeseen.

Hopeatilalle yltänyt pilkkiahven painoi 289 grammaa. Kuva: Aimo Korkalainen
Ohje

Näin osallistut kalakisaan

Kisaan voi osallistua lähettämällä tiedot saaliista:

Sähköposti: matti@muodoton.fi

Kirjeposti: Etelä-Suomen Sanomat, PL 80, 15101 Lahti

Kuoreen tai korttiin tunnus ”Kalakisa”.

Laita mukaan henkilötietojen ohella tieto saaliista ja siitä miten se on saatu, milloin ja mistä sekä minkälaisilla välineillä. Oikeiden tietoten saanti helpottaa muun muassa palkintojen lähettämistä oikeaan osoitteeseen.

Matti Turpeinen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi