Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Luonto

Suomen eliölajien lajiluettelo julkaistiin ensimmäistä kertaa - lataa talteen

Suomen Lajitietokeskus on julkaissut ensimmäistä kertaa listan Suomen eliölajeista.

Lajitietokeskus ylläpitää Suomen kansallista lajiluetteloa, joka on julkisesti käytettävissä yhden nettiosoitteen, Lajitietokeskuksen Laji.fi-portaalin kautta.

Lajiluettelo 2018 on kaikkien aikojen ensimmäinen vuosiversio Suomen eliölajien luettelosta – Suomessa esiintyvien kalojen, hyönteisten, hyppyhäntäisten, sammakkoeläinten, lintujen, putkilokasvien, sammalten ja monien muiden aitotumaisten monisoluisten eliöiden nimistö on koottu yhdeksi luetteloksi. Sen sijaan luettelon ulkopuolelle jäävät tumattomat yksisoluiset eliöt, kuten jotkin bakteerit ja arkeonit.

Luontoharrastajat saattavat innostua siitä, että ensimmäisessä vuosiversiossa ovat mukana lajien lisäksi lajia alemmat taksonit. Taksoneita ovat kaikki biologisessa luokittelussa erotetut ja nimetyt eliöryhmät. Lajitason taksoneita luettelossa on yli 40 000.

Laji.fi-sivustolla olevan tietokannan sisältö voi muuttua päivittäin, kun tietoja täydennetään ja pidetään ajan tasalla.

Suomen Lajitietokeskuksen nettisivuston kautta voi myös esimerkiksi ilmoittaa oman havaintonsa, auttaa tunnistamaan havaintoja tai tutkia havaintoja kartasta.

Lajiluettelosta julkaistaan määrävälein myös viittauskelpoinen muuttumattomana säilytettävä versio, jonka tietosisältö ei muutu julkaisuhetken jälkeen.

Lajiluettelo on ladattavissa täältä

Milja Kungas
milja.kungas@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi