Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Luonto

Puiden halaaminen ei ole huuhaata – halaa puuta Suomen luonnon päivän kunniaksi

Suomen Luonnon päivänä voi vaikka halata puita, sillä Puunhalausviikko jatkuu vielä sunnuntaihin 26.8. saakka. Hämeenkoskelaiset Miia ja Martti Roppo, Rauni Miettinen ja Hanna Lampola näyttivät mallia puiden halaamiseen viime vuonna samalla teemaviikolla. Kuva: Samuli Ikäheimo

Tänään juhlitaan Suomen luonnon päivää. Voit juhlistaa sitä vaikka halaamalla puuta, ehdottaa Viherympäristöliitto. Parhaillaan on käynnissä myös Puunhalausviikko, jota vietetään 26.8. asti.

Viherympäristöliitto neuvoo etsimään mieluisan puun, ottamaan hyvän halausotteen, sulkemaan silmät ja hengittämään syvään kymmenen kertaa. Saat luonnosta hyviä mikrobeja, jotka vahvistavat elimistön vastustuskykyä ja ennaltaehkäisevät muun muassa allergioita.

Puunhalausviikon idea on osoittaa, että arvostamme monipuolisia viheralueitamme, kuten metsiä, puistoja ja luontopolkuja.

Yksi suurikokoinen puu tuottaa happea kahden ihmisen tarpeisiin. Keskimäärin puu tuottaa yli 100 kg happea vuodessa. Ihminen kuluttaa lepotilassa happea 3,5 ml/kg/minuutti.

Puita voi halata kaupungissa, maalla tai metsässä, joko yksin, kaverin kanssa tai isommallakin porukalla.

Luonto on mitä parhain paikka viettää aikaa yhdessä. Vie vanhus, ystävä, perhe tai työkaveri ulos. Luonnossa voi keskittyä vuorovaikutukseen, vaikka ihan hiljaakin, kun turhia ärsykkeitä ei ole.

Myös Suomen luonnon päivää voi viettää monella tavalla: lähde liikkeelle luontoon ja halaa puuta, liputa Suomen luonnolle, kutsu kaverisi mukaan tai järjestä oma tapahtuma – tyyli on vapaa. Voit myös jakaa luontojuhlasi tunnelmat sosiaalisessa mediassa: #luonnonpäivä #liputanluonnolle.

Milja Kungas
milja.kungas@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi