Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Luonto

Toukokuun kalakisassa voittokala nousi Pyhäjärvestä - lähes 11-kiloinen vonkale

Sami Mäkelän rysähaukea esittelee kalastajan iloinen äiti Annamaija Mäkelä.

Kalakisan kannalta huhtikuu sujui lähes hiljaiselossa, mutta toukokuussa alkoi tapahtua sitäkin enemmän. Kudulla olleet kalat lähtivät liikekannalle ja saalista kertyi mukavasti.

Toukokuu oli suurten kuhien ja haukien aikaa. Voittouistimeen riittäneen kuhan sai Ahti Laakso, jonka verkosta nousi kaksi komeaa kuhaa. Artjärven Pyhäjärveen viritetyt verkot antoivat kalat, joilla oli painoa 9 460 ja 10 780 grammaa.

Laakso halusi vapauttaa kalat takaisin elementtiinsä, mutta vain pienempi lähti hyvävointisena takasin aaltoihin. Suurempi oli kärsinyt helteistä sen verran, ettei vapauttaminen enää onnistunut.

14-vuotiaan kalastajan hauki

Toinen toukokuun suurkuhista nousi Villikkalajärvestä, josta Tuomo Majala sai verkolla 10,5-kiloisen kuhan.

Kolmas kuha kirjattiin tilastoihin asikkalalaisesta järvestä, kuhan sai Hannu Salo 40-millisellä verkolla. Painoa kuhalla oli 4 230 grammaa ja pituutta 71,5 senttiä.

Toukokuun tuhdein hauki nousi 14-vuotiaan Sami Mäkelän kokemasta rysästä. Rysä oli sijoitettu Padasjoen Alijärveen, saalis painoi 9 250 grammaa. Pituutta haukivonkaleella oli 110 senttiä ja ympärysmittaakin kaksi senttiä yli puolen metrin.

Tuomo Majalan Villikkalajärven kuha heilautti vaa´an 10,5 kilon lukemiin.

Haukituuria muuallakin

– Ajattelin laittaa saamani kalan ESS:n kalakisaan, vaikkei tämä varmasti kovin suuri kala kisassa ole, kirjoitti Erkki Jääskeläinen.

Saamallaan hauella Jääskeläinen korjaili heittokalatilastoaa, uusi lukema kirjoitetaan hauelle, joka painoi 7,5 kiloa. Pituutta kalalla oli 103 senttiä.

– Kala nappasi pieneen lippauistimeen, jota heittelin Päijänteen Harmoisten lahdella. Kalaa sai väsytellä jonkin aikaa ennen kuin onnistuin nostamaan sen niskasta veneeseen. Mukana olleeseen pieneen haaviin se ei olisi mahtunut, Jääskeläinen kirjoitti.

Reijo Tuikalla oli haukituuria Vesijärvellä, josta kuhavaappuun nappasi 7-kiloinen hauki.

Lahden Joutjärveen sijoitettu yksi weke-katiska antoi niin ikään kiitettävästi kalaa. Reilun viikon aikana pieniä ahvenen sinttejä ja särkeä nousi yhteensä hieman yli sata kiloa. Hoitokalastusluonteiset kalat pantiin uuden kasvimaan parannusaineiksi.

Katiskasta nousi myös kymmenkunta haukea ja muutama suuri ahven, mutta ne pääsivät jatkamaan kasvamistaan Joutjärveen.

Matti Turpeinen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi