Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Liikenne

Naisten valitsema vuoden auto on Mazda 3

Hyvä perheauto, vaikuttava muotoilu ja toimiva kokonaisuus, kehuivat äänestäjät voittajaa. Japanilaisvalmistajan autossa kohtaavat myös hinta ja laatu.

Mazda 3 vakuutti myös kreikkalaisen Ariadne Gerasimidoun, joka kuuluu Women’s World Car of The Year -tuomaristoon. Kuva: WWCOTY

Vaikuttava muotoilu, tyylikäs ulkoa ja sisältä, hyvä perheauto. Toimiva kokonaisuus, jossa suorituskyky, hinta ja laatu kohtaavat ja joka tarjoaa ajamisen iloa. Näin perustelevat kansainvälisen naisraadin jäsenet valintaansa vuoden parhaaksi autoksi. Kehujen kohteena on Women’s World Car of The Year (WWCOTY) -pääpalkinnon voittaja Mazda 3.

WWCOTY on maailman ainoa autoalan palkinto, joka äänestetään täysin naisten voimin. Tuomaristoon kuuluu 41 autoalan toimittajaa 34 maasta. Myös Suomen edustaja kutsuttiin tänä vuonna mukaan.

Vaikka palkinnon nimi Women’s World Car kääntyy suomeksi ”Naisten Vuoden auto”, se viittaa enemmänkin valitsijaraatiin kuin siihen, että kyseessä olisi erityisesti naisille sopiva auto. Arvioinnissa käytetään yleisiä autonhankintaankin vaikuttavia kriteerejä, kuten ajettavuus, turvallisuus, tekniset ratkaisut ja vastine rahalle.

Mazda 3 pokkasi kaksi ykköspalkintoa. Se voitti yleissarjan ja ajoi myös perheautojen luokassa ohi BMW 3-sarjan ja Toyota Corollan.

Vuoden 2019 parhaat autot seulottiin kaksivaiheisella äänestyksellä. Ensimmäisellä kierroksella kukin tuomari listasi kymmenen suosikkiaan uutuusmallien joukosta. Toisella kierrokselle pääsi 15 autoa, joiden paremmuus ratkaistiin pistejärjestelmällä.

Lopputulokset julkistettiin palkintoseremoniassa Dubain kansainvälisen autonäyttelyn yhteydessä viime viikonloppuna.

Mazda 3 pokkasi kaksi ykköspalkintoa. Se voitti yleissarjan ja ajoi myös perheautojen luokassa ohi BMW 3-sarjan ja Toyota Corollan.

Kaupunkiautoista paras oli Kia Xceed jättäen taakseen Renault Clion ja Škoda Scalan.

Paras kaupunkiauto: Kia XCeed. Kuva: Timo Nieminen

”Vihreässä” sarjassa sähkövoimalinja oli valttia. Paras oli Kia Soul EV ja seuraaviksi tulivat Audi e-tron ja Tesla 3.

Luksusautojen luokan voittajaksi kiilasi BMW 8-sarja, Porsche Cayenne Coupe oli kakkonen ja BMW X7 kolmas. Sporttiautojen luokassa järjestys oli Porsche 911, Mercedes AMG A35/45 ja Toyota GR Supra.

Paras sporttiauto: Porsche 911. Kuva: Veikko Huotari

SUV/crossover-luokassa parhaaksi arvioitiin Range Rover Evoque, ja kolmen sakkiin ylsivät myös Citroën C5 Aircross ja Lexus UX.

Vuoden Auto -palkinnon yhteydessä annetaan myös kaksi erikoispalkintoa. Autolalla ansioituneen naisen (Woman of Worth Award) meni tänä vuonna Citroënin johtajalle Linda Jacksonille.

Holly Reich -muistopalkinto annetaan unelma-autolle. Tuomariston nimeämä Dream Car 2019 oli Porsche Taycan.

Maailman parhaat

Women’s World Car of The Year

Ykköspalkinto: Mazda 3

Luokkavoittajat:

Paras perheauto: Mazda 3

Paras kaupunkiauto: Kia XCeed

Paras ekoauto: Kia Soul EV

Paras luksusauto: BMW 8 Series

Paras sporttiauto: Porsche 911

Paras SUV: Range Rover Evoque

Mervi Varonen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi