Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Liikenne

Onnea, 70 vuotta täyttänyt Volkswagen Transporter

Tältä VW Transporter näytti ensiesittelyssään marraskuussa 1949. Klassikkomalli syntyi vähän vahingossa, tehtaan sisäisistä kuljetustarpeista. Kuva: Volkswagen Group

Maailma on muuttunut 70 vuodessa, ja automaailma sen mukana. Tämä kiistaton totuus on helppo todeta, kun käy tutkimassa uudet Volkswagen T 6.1 -mallien -mallit. Niiden esi-isä on alkujaan Volkswagenin tehtaiden sisäisiin kuljetuksiin rakennettu pakettiauto, joka muunneltuna päätyi VW:n mallistoon ja esiteltiin ensimmäisen kerran marraskuun puolivälissä vuonna 1949.

Uudet mallit Volkswagen T6.1 -mallit on varustettu 2,0 TDI -dieselmoottorilla. Niitä saa Ne ovat saatavilla neljällä tehoversiolla: 90-, 110-, 150- ja 199-hevosvoimaisena.

Uudelleen suunniteltu ohjaamo on nyt täysin digitaalinen. Mittariston näkymää voi muuttaa monitoimiohjauspyörän kautta. Transporter ja Caravelle T6.1 -malleissa on käytössä sähkömekaaninen ohjaustehostin.

Volkswagenin T 6.1 -mallisto on saapunut jälleenmyyjille. Malliston keihäänkärki on pakettiautojen kestohitti Volkswagen Transporter. Kuva: Timo Nieminen

Kaikissa malleissa on ovat vakiovarusteina esimerkiksi vakionopeudensäädin, H7-ajovalot päiväajovaloilla.päiväajovaloilla ja polttoainekäyttöinen lisälämmitin ajastinkellolla.

Lanseerauksen yhteydessä autoon on tarjolla veloitukseton Ajotietopalvelu, jota käyttämällä voi seurata mm. auton kunto- ja huoltotietoja, omia ajoja, ajotapaa ja polttoaineenkulutusta.

Ensimmäiset uudet Volkswagen T6.1 -mallit ovat jo Volkswagen-jälleenmyyjillä. Transporter-umpipakettiautojen hinnat alkavat 31 529 eurosta.

Timo Nieminen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi