Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Liikenne

Kuinka moni ja mikä eläin käyttää vihersiltoja? Nyt sitä selvitetään, yksi tutkimuspaikka Vierumäellä

Vihersilloilla on nähty esimerkiksi hirvieläimiä. Kuva: Väylä

Väylävirasto (entinen Liikennevirasto) on alkanut selvittää lähettävien riistakameroiden avulla, mitkä eläimet käyttävät vihersiltoja ja kuinka paljon. Eteläisen Suomen pääteillä on toistakymmentä vihersiltaa, jotka on tarkoitettu eläinten kulkemista varten.

Väylän mukaan nykytiedon perusteella vihersiltoja käyttävät esimerkiksi hirvieläimet, mutta nyt aloitettu hanke on ensimmäinen systemaattinen selvitys asiasta. Selvityksessä on mukana kymmenen vihersiltaa, joista yksi ylittää valtatie 4:n Heinolan Vierumäellä. Loput ovat valtateiden 1 ja 7 varrella. Vuoden kestävä seuranta alkoi syyskuussa.

Väylä kertoo tiedotteessaan, että vihersillat ovat mittavia investointeja. Niinpä tietoa niiden käytöstä eläinten kulkureitteinä tarvitaan tulevaisuuden tiehankkeita varten.

– Seurannan avulla saamme lisää tietoa siitä, minkä tyyppisiin paikkoihin ja millaisiksi vihersillat kannattaisi suunnitella, kertoo tiedotteessa Väylän ympäristöasiantuntija Marketta Hyvärinen.

Väylän mukaan erilaiset eläinten kulkureittiratkaisut – vihersiltojen lisäksi alikulut, liito-oravien hyppypuut ja kuivapolut siltojen alla – vähentävät eläinten liikennekuolleisuutta, lieventävät tiestön estevaikutusta eläimille ja parantavat liikenneturvallisuutta.

Marjaana Lahola
marjaana.lahola@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi