Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Liikenne

Paljonko on paljon, jos kojelautakello maksaa 145 000 euroa?

Jos luksusauto ei enää riitä, ryhdytään autoa koristelemaan kalliilla lisävarusteilla.

Bentleyn kalleimmat kellot maksavat jopa toistasataa tuhatta euroa. Kuva: Bentley

Suomessa voi ihastella silloin tällöin todella kalliita autoja. Luksusvarustellun auton voi nähdä jopa hyvin arkisessa paikassa – vaikkapa lähikaupan parkkipaikalla tai oman työpaikan pihassa.

Totuus kuitenkin on, että kaikkein ylenpalttisimpia lisävarusteita suomalaiset eivät yleensä halua. Bentleyllä, Rolls-Roycella tai Mercedes-Maybachilla ajaminen on vaatimattomien ihmisten valtiossa jo sinällään sen verran kuumottava juttu, että lisävarustelistalta löytyvä, hyvän kaupunkikaksion hintainen autokello tuntuu vähän liioittelulta.

Tässäpä kuitenkin nykyisille ja tuleville optio-, lotto- tai mille hyvänsä miljonääreille vähän vinkkejä auto-ostoksille.

1 Paljonko kello?

Monet autonvalmistajat kaupittelevat lisävarusteina ylärekisterin kojelautakelloja. Pröystäilyn kuningas on Bentley, joka tarjoaa katumaasturiinsa Bentaygaan noin 145 000 euron (+verot) lisämaksusta Breitlingin valmistamaa kelloa. Kelloon on istutettu sen verran jalokiviä, että se pidetään koko ajan ihasteltavana spottivaloilla.

2 Kuvaaminen seis

Useimmat meistä saavat pysäköidä autonsa kaikessa rauhassa – ilman paparazzien sarjatulta. Ainakin Rolls-Royce Phantomiin ja Bentley Mulsanneen saa niin sanotut antipaparazzi-verhot, joiden hinta lisävarustelistalla on noin 15 000 euroa.

Kun tunnettu räppäri tai joku muu Amerikan julkkis katselee uutta Rolls-Royce Phantomia, vaatimuslistalla ovat tietenkin paparazzi-verhot. Kuva: James Lipman / Rolls-Royce

Tummennetut tai peililasit eivät autonvalmistajien mielestä ole yhtä toimivat, koska verhot saa käyttöön ja pois käytöstä milloin tahansa.

3 Parempi kylmänä

Jää- ja viilennyskaapit ovat jo vähän eilisen varusteita. Niitä on ollut tyrkyllä kalliin hintaluokan autoihin jo kauan, ja autovarustekaupasta voi minijääkaapin hakea vaikka halpaan kesäautoon. Bentley hyppää tässäkin omaan sarjaansa: brittiläisen luksusmerkin varustelistalla on noin 9 000 euron minijääkaappi. Tuolla summallahan ostaa kotikeittiöönsä kaikki kodinkoneet ja tekee pienen pintaremontin kaupan päälle.

4 Jos tulee jano

Edustusluokan autoon sopivia juomalaseja on tietenkin monen luksusauton lisävarustelistalla. Se on ymmärrettävää, sillä olisihan se noloa juoda tuuletetuilla ja hierovilla nappanahkaistuimilla samppanjaa kertakäyttölasista. Jopa Volvo on lähtenyt pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa Orreforsin kanssa lasileikkiin. Orrefors toimittaa Volvoihin muutakin tärkeää: esimerkiksi kristallisia vaihdekepin nuppeja.

5 Eväät esiin

Piknik on huviretki, johon liittyy eväiden syöminen ulkona. Se oli alkujaan kovin herraskainen harrastus, ranskaksi pique-nique.

Bentley Bentayga -maasturiin saa piknik-sarjan noin 24 000 eurolla. Kuva: Bentley

Bentleyn asiakas ei jää tästäkään ilosta paitsi: Bentayga maasturiin saa täydellisen piknik-valmiuden noin 24 000 eurolla. Paketti sisältää muun muassa astiaston, kylmäkaapin ja peräkontista esiin vedettävän pöydän.

6 Tähdet, tähdet

Jos ihmisellä on tarpeeksi rahaa, syntyy tietysti oikeus tuijottaa kaunista tähtitaivasta alati. Ainakin Rolls-Royce sen takaa: tähtitaivaaksi koristeltu sisäkatto maksaa vain kymppitonnin + verot.

Tähtitaivas ilahduttaa kaikissa sääoloissa sekä päivin ja öin. Kuva: Rolls-Royce
Timo Nieminen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi