Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Liikenne

Hyvää liikuntaa ja halpa tapa liikkua – yli 50-vuotiaita kannustetaan rohkeasti fillarin selkään

Pyöräily on hyvä liikuntamuoto myös senioreille. Kuva: mostphotos

Pyöräliitto on huolissaan yli 50-vuotiaiden vähenevästä pyöräilyinnostuksesta. Viime vuonna tehdyn kyselytutkimuksen mukaan lähes kolmasosa yli 50-vuotiaista ei käytä pyörää lainkaan, ja yli 65-vuotiaista määrä on jo 44 prosenttia.

Pyöräliiton mukaan syynä pyöräilyn vähenemiseen ovat väärät luulot pyöräilyn vaarallisuudesta. Esteiksi pyöräilyn lisäämiselle iäkkäämmät sanovat useimmiten pyöräteiden laadun ja niiden kunnossapidon. Usein taustalla on myös vähäinen tieto siitä, miten omaa pyöräilyään voi tehdä turvallisemmaksi ikääntyessä.

– Liikenneympäristömme muuttuu koko ajan turvallisemmaksi ja kuolemaan johtaneet onnettomuudet ovat puolittuneet kahdessa vuosikymmenessä, liiton puheenjohtaja Matti Koistinen sanoo.

Pyöräliitto muistuttaa, että pyöräily on erinomaista liikuntaa esimerkiksi nivelvaivoista kärsiville sekä ylipainoisille. Polkupyöräily edistää lisäksi kestävyyskuntoa, lihaskuntoa ja tasapainoa.

– Sen merkittävin etu moneen muuhun liikuntamuotoon on helppous: pyörällä asioiden hoitaminen on samalla liikuntaa. Liikennemuotona se on taas edullinen, kohtalaisen nopea eikä vaadi ajokorttia, Koistinen jatkaa.

Chiméne Bavard
chimene.bavard@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi