Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Liikenne

"Älkää naiset ikinä enää ottako taksia kadulta!"

Älkää naiset ikinä enää ottako taksia kadulta! Näin varoittelee helsinkiläinen Helena, jonka ystävätär oli ryöstetty taksimatkalla kotiin. Kyseessä ei ollut laillinen ryöstöhinnoittelu, vaan laiton maantierosvo.

Järkyttynyt Helena tilittää Facebookissa, että taksinkuski oli käynyt käsiksi yksin kyydissä olleen ystävättären laukkuun, varastanut rahat ja pankkikortin, ja heittänyt naisen ulos kyydistä. Hän kertoo myös, että poliisille on tehty ilmoitus.

En tunne Helenaa enkä hänen ystävätärtään, joten en tiedä, miten tapahtumat etenivät Helsingissä. En ole nähnyt uutisotsikoita hänen kuvaamastaan ryöstöstä, mutta se ei tarkoita, etteikö tapaus ole totta. Helenan taksivaroitusta on kommentoitu ja jaettu laajasti somessa. Kommenteissa kauhistellaan ja jaetaan kokemuksia taksifirmojen palveluista. Jotkut siirtävät vastuun asiakkaalle, joka taksinsa valitsee. Villissä taksissa on riskinsä, mutta ongelma on, että ihmiset eivät osaa tulkita, mikä taksi on luotettava ja mikä ei. Siihen kun ei enää riitä mainostarra auton kyljessä ja keltainen kupu katolla.

Kuljettajien joukossa oli kaksi etsintäkuulutettua henkilöä ja yhtä epäiltiin törkeästä rattijuopumuksesta.

”Suomalainen on niin pöllö, että se hyppää ensimmäiseen autoon, jossa on juusto katolla. Katsomatta ja kyselemättä”, toteaa eräs Helenan kirjoituksen kommentoijista eikä suotta. Asiakkaiden sinisilmäisyydestä raportoi myös Iltalehti, joka seurasi pääkaupunkiseudun taksiliikennettä maaliskuussa. Vaikka suurin osa päärautatieaseman tolpalla päivystäneistä takseista oli muita kuin luotettaviksi tunnistettavien isojen taksifirmojen autoja, hyppäsi asiakas empimättä jonon ensimmäiseen autoon. Vanhat tavat istuvat tiukassa.

Karua todellisuutta kertoi myös maaliskuussa Uudellamaalla tehty taksiratsia, jossa yli puolet takseista ei selvinnyt puhtain paperein. Puutteita havaittiin muun muassa asiakkaalle näkyvissä lupa- ja hintatiedoissa sekä taksamittareissa. Kuljettajien joukossa oli kaksi etsintäkuulutettua henkilöä ja yhtä epäiltiin törkeästä rattijuopumuksesta.

Yksi karmea tarina ei kerro koko totuutta eikä etenkään, kun lähteenä on sosiaalinen media. Ihmisten kertomissa kokemuksissa korostuu kuitenkin se, että taksiasiakkaan on todella syytä tietää, mihin autoon astuu, ettei laskusta tule karmaisevan kallis. Varotoimena moni käyttää vain taksia, jonka voi tilata puhelimella tai sovelluksella, ja jonka kyyti on jäljitettävissä.

Ei yksi mätä muna saa pilata koko kanalan mainetta.

”Olen pahoillani koko ammattikuntani puolesta, että tällaista Suomessa tapahtuu. Ota yhteyttä, vaikka privaviestillä, niin firmani tarjoaa sinulle ja ystävällesi ilmaisen kyydin, jotta näette, että on myös hyviä uusia taksipalveluita”, vastasi eräs taksikuski Helenalle Facebookin välityksellä.

Yksi mätä muna ei saa pilata koko kanalan mainetta. Aion käyttää luotettavien taksien ja kunnollisten kuljettajien kyytejä jatkossakin.

Mervi Varonen

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi