Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Liikenne

Voiko lastenvaunuja käyttää, jos niissä on homepilkkuja?

Jos lastenvaunut ovat paljon ulkona, niihin voi ilmestyä homepilkkuja. Kuva: Colourbox

Lastenvaunujen kuomun sisäkankaassa on kosteuden aiheuttamia homepilkkuja. Kannattaako tällaisia vaunuja enää käyttää itse tai myydä eteenpäin, Allergia-, iho- ja astmaliiton asiantuntija Anne Vuorenmaa?

– Tätä kysytään meiltä viikoittain. Monesti vaunuja ja rattaita säilytetään ulkovarastoissa, joissa on yleensä aika kosteaa. Ajan myötä säilytyksessä ja käytössä vaunuihin on taipumus ilmaantua kosteus- ja homepilkkuja. Jos näkyvää hometta on, niin vaunut ovat valitettavasti käyttökelvottomat - olkoonkin, että ne ovat hyvin kallis hankinta.

Millaisesta terveysriskistä puhutaan tässä yhteydessä?

– Kun puhutaan pienistä lapsista, niin heidän keuhkonsa ovat vasta kehittymässä, ja silloin ympäristön pitäisi olla mahdollisimman riskitön. Vaunujen homepilkuista ei ole tutkittua tietoa, mutta kosteus- ja homevaurioisista asuinympäristöistä tiedetään, että altistuminen on yhteydessä astman kehittymiseen.

– Vaunuja ei voi pelastaa edes kemikaaleilla puhdistamalla, koska niistä jää kemikaalijäämiä.

Lue myös: Bussin ja rekka-auton ratissa istuu yhä useammin vanhus – "Tilastoihin on ilmestynyt rautainen ikämiesten porukka"
 
Soili Porokka
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS Verkko Plus 1 kk vain 7,90 € (norm. 14,50 €) ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1 kk 7,90 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X