Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Liikenne

Lahdessa korjataan viallisia liikennevaloja vain arkisin, viikonloppuisin tehdään pieniä lamppuvaihtoja

Kuva: Armi Salonen

Lahdessa on jouduttu ajoittain odottamaan rikkoutuneiden liikennevalojen korjaamista useita päiviä ja joskus jopa viikkoja. Liikenneinsinööri Kristiina Kartimo sanoo Radio Voiman haastattelussa, että kaupunki on jo vuosia sitten ulkoistanut liikennevalohuollon. Jos valot pimenevät viikonlopuksi, niiden korjaaminen alkaa vasta maanantaina.

Kartimon mukaan viikonlopun aikanakin toimii päivystys, mutta silloin pystytään tekemään vain pieniä lamppuvaihtoja. Isommat remontit lykkäytyvät arkipäiviin, maanantaista perjantaihin.

Lue myös: Kolari sammutti Paasikivenaukion liikennevalot päiviksi - huolto odotti 70-luvun varaosia
 

Kartimo pohtii, että seuraavaa liikennevalohuollon sopimusta laadittaessa voitaisiin ehkä harkita sitä, että korjauksia tehtäisiin myös viikonloppuna. Nykyinen sopimus on solmittu viideksi vuodeksi.

Lahdessa on lähiaikoina on ollut isoja ongelmia muun muassa Renkomäessä, jossa ison ja hankalan risteyksen liikennevalot olivat pimeinä viikonlopun yli perjantai-iltana syntyneen vaurion vuoksi. Risteyksessä sattui viikonloppuna useita kolareita, kun valo-ohjaus ei toiminut.

Lue myös: Mytäjäisten risteyksen liikennevalot toimivat jälleen - valot olivat epäkunnossa lähes viikon päivät
 

Viime viikolla Aleksanterin ja Vesijärven risteyksen liikennevalot pimenivät, kun henkilöauto törmäsi yhteen valotolppaan. Pylväs korjattiin maanantaina, mutta sitten paljastui vaurio, jonka vuoksi risteys on yhä valoton.

- Siinä oli todella huonoa tuuria. Törmäys vaurioitti pahasti myös liikennevalokaapin sisältöä. Kestää jonkin aikaa ennen kuin kaappi saadaan uusittua. Varastossamme on korjauksessa tarvittavia tarvikkeita, mutta tämä jouduttiin tilaamaan. Vielä ei tiedetä, milloin valot saadaan taas päälle. Kuuntele Radio Voiman haastattelu tästä.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X