Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koti

Ei enää reikiä seinän täydeltä – tee itse helppo riippuhylly

Riippuhyllyn voi täyttää vaikka viherkasveilla. Kuva: Kristiina Viitanen

Kukkia, led-kynttilöitä tai vaikkapa kirjoja – hyllyille on aina tarvetta, mutta hyllyn ei aina tarvitse kuitenkaan olla lattialla tai tiukasti kiinnitettynä seinällä.

Riippuhylly on helppo ja edullinen tehdä. Kaiken lisäksi se vaatii vain kaksi tukevaa koukkua seinään, jolloin turhien reikien poraaminen seinään ei ole tarpeen. Riippuhylly on kätevä myös vuokra-asunnoissa, joissa seiniin ei yleensä edes saa porata reikiä. Koukut vain katon rajassa olevaan listaan, ja se riittää.

Riippuhyllyjä voi varioida omien tarpeittensa mukaan. Kuvan hyllyn korkeus on 62 senttiä, leveys 82 senttiä ja syvyys 18 senttiä. Tarvittavat materiaalit ovat lankkua, maalia, köyttä (noin 2,5 metriä), porakone ja kiinnityskoukut.

Hyllyn teet seuraavasti: Sahaa sopivan kokoiset pätkät lankkua ja maalaa ne molemmilta puolilta ja sivuilta. Kun maali on kuivunut, poraa lankkujen reunoihin molemmille puolille kaksi köyden vahvuista reikää. Pujota köysi reikiin siten, että lankun pohjaan tulevat solmut. Näin ollen lankku pysyy haluamallasi kohdalla. Kun hyllyjä on haluamasi määrä, ripusta kokonaisuus narujen yläpäästä suoraan seinään tai seinällä olevaan listaan.

Kristiina Viitanen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi