Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koti

Yli 130-vuotias talo Heinolassa on täynnä alkuperäisiä pintoja ja mielenkiintoisia yksityiskohtia – katso tunnelmalliset kuvat

Heinolalainen Suutarisen perhe on asunut 1890-luvun alussa rakennetussa talossa Harjukadulla puoli vuotta.

Vanhasta talosta haaveillut Mira Suutarinen nauttii talon hiljaisuudesta ja loistavasta sijainnista. Vanhaa henkeä kunnioittavassa talossa on alkuperäiset takat ja lattiat, mutta saunaosasto on moderni.

Kuvat: Mirja Hussain

Suutaristen koti Harjukadulla on vaihtanut remontin yhteydessä väriä. Talossa on asunut monia merkittäviä heinolalaisia ja siinä on toiminut myös Oksalan huonekaluliike. Kuva: Mirja Hussain
Tommi ja Mira Suutarinen ihastuivat talon takkoihin. Salissa on 1890-luvun Rakkolanjoen kaakelitehtaan takka. Kuva: Mirja Hussain
Takassa on riikinkukkokoristeita. Kuva: Mirja Hussain
Vanhempien makuuhuoneen huonekalut ovat löytyneet paikallisesta antiikkiliikkeestä. Kuva: Mirja Hussain
Ragnariksi nimetty kissa on jo pyydystänyt hiiriä. Kuva: Mirja Hussain
Kylpyhuoneessa on sekä moderneja että vanhoja elementtejä. Kuva: Mirja Hussain
Makuuhuoneen tapetti sopii hyvin talon henkeen. Kuva: Mirja Hussain
Taloon on löydetty myös yksi 1700-luvun ovi, joka on kunnostettu käyttöön. Kuva: Mirja Hussain
Salin valaisin.
Vanha putkiradio on Mira Suutarisen lapsuuden kodista. Se toimii kun sitä huvittaa. Kuva: Mirja Hussain
Alkuperäiset lautalattiat löytyivät linoleumi- ja huopamattojen alta. Ensi kesänä lattiat hiotaan ja maalataan. Kuva: Mirja Hussain
Talossa on paljon mielenkiintoisia ovia. Kuva: Mirja Hussain
Salin sulkatapetit Mira Suutarinen oli ostanut jo ennen taloa. Kuva: Mirja Hussain
Tommi Suutarinen lämmittää yhtä talon vanhoista takoista. Kuva: Mirja Hussain
Suutariset ovat pyrkineet remontoimaan taloa vanhaa sopivasti kunnioittaen. Kuva: Mirja Hussain
Monelle heinolalaiselle tutun talon ikkunat muistuttavat alkuperäisiä ikkunoita. Huonekaluliikkeen aikana kadun puolella oli näyteikkunoita. Kuva: Mirja Hussain
Ennen remonttia talo näytti ulkoapäin tältä. Kuva: Tommi Suutarinen
Pesuhuoneen kohdalta taloa kaivettiin esiin perustuksia myöten. Kuva: Tommi Suutarinen
Chiméne Bavard
chimene.bavard@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Paikallismediat

Lue seuraavaksi