Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koti

Miehet vähättelevät kodin ilmanvaihdon ongelmia

Ilmavaihto-ongelmat huolestuttavat enemmän naisia kuin miehiä. Kuva: Matti Tuovinen

Vain joka kolmas suomalainen on täysin tyytyväinen kotinsa ilmanvaihtoon, selviää ilmanvaihtotuotteita valmistavan Vilpen kuluttajakyselystä. Tyytymättömimpiä ovat kerrostalossa ja vuokralla asuvat. Naiset ja alle 45-vuotiaat kiinnittävät muita enemmän huomiota sisäilman epäkohtiin. Tavallisin huonon sisäilman oire on tunkkaisuus, josta kärsii välillä tai jatkuvasti lähes 60 prosenttia vastaajista.

Kyselyssä kartoitettiin mielipiteitä siitä, millaisten oireiden takia asunnossa täytyy tehdä ilmanvaihtoremontti ja kuinka kiireelliseksi remontti mielletään. Hälyttävimpänä pidetään homeen muodostumista kodin sisäpinnoille. Sen vuoksi 63 prosenttia aloittaisi kiireellisen remontin.

– Listasimme 12 erilaista ongelmaa, joihin kaikkiin ja jokaisen kohdalla 22–30 prosenttia vastaajista totesi, että eivät ne eivät haittaa asumista. Miehillä tämä asenne korostuu naisia paljon voimakkaammin. Naiset ovat enemmän huolissaan kuin miehet ja luokittelevat useat ilmanvaihto-ongelmat herkemmin kiireellistä remonttia edellyttäviksi, Vilpe Oy:n tutkimus- ja kehitysjohtaja Veli-Pekka Lahti sanoo.

Milja Kungas
milja.kungas@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi