Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koti

TM Rakennusmaailma: Maalilla on merkitystä puutalon sisäilmalle

Kuva: Katja Luoma

Puutalossa asujan kannattaa kiinnittää huomiota maalin valintaan, jos suunnittelee sisäseinien maalaamista. Vääränlainen maali voi heikentää talon sisäilmaa, varoittaa TM Rakennusmaailma -lehti verkkosivuillaan.

Taustalla on esimerkiksi maalaamattoman hirsi- tai mäntypaneeliseinän ominaisuus: se sitoo kosteutta huoneilmasta vesihöyrynä ja luovuttaa sitä takaisin, kun sisäilma on kuivempi, lehti kertoo. Näin tekevät myös huonekalut ja tekstiilit.

Puiset sisäseinät tai katto kannattaa maalata vesiohenteisella maalilla, joita enimmäkseen käytetäänkin nykyään sisämaaleina. Maalikerroksen pitäisi olla kuitenkin mahdollisimman ohut. Mitä useampia kerroksia maalia käytetään, sitä huonompi on puurakenteen kosteudensitomiskyky, lehti kertoo jutussaan.

Merkitystä on myös maalin vesihöyrynläpäisevyydellä. Huono uutinen on se, että maalien tuoteselosteessa ei mainita vesihöyrynläpäisevyyttä. Kuluttaja joutuukin siis tekemään töitä saadakseen asiaan selvyyden.

Korjattu 13.8. kello 10.10, lehden nimi on TM Rakennusmaailma.

Lue myös: Talotohtori Panu Kaila haastaa vakiintuneet rakennuskäytännöt – "En tiedä miksi ajatellaan, että vettä pitää voida kaataa kylpyhuoneen lattialle"
Marjaana Lahola
marjaana.lahola@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi