Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koti

"Lähdetkö sisustamaan kaksi Kouvolan asuntomessujen kohdetta?" Padasjokelainen Suvi Siljander vastasi myöntävästi vartin miettimisen jälkeen

Tavallisille lapsiperheille suunnattuihin koteihin valittiin kotimaisia ja mahdollisimman paikallisia kalusteita.

Suvi Siljander sisusti messukodit valmiiksi ripeällä aikataululla. Ensimmäinen kohde oli viimeistelyä vaille valmis kolmessa viikossa. Kuva: Chiméne Bavard

Suvi Siljander sai toukokuun alussa mielenkiintoisen puhelun. Sisustussuunnittelijakollega pyysi Padasjoella Suvimarja Designia pyörittävää Siljanderia mukaan Kouvolassa heinäkuussa alkaville Asuntomessuille sisustamaan kaksi paritalon asuntoa. Aikaa päätöksen tekemiselle annettiin noin vartti.

– Kalenterini näytti kesän suhteen jo varsin täydeltä, mutta päätin tarttua tilaisuuteen, koska messut ovat tänä vuonna inhimillisen ajomatkan päässä. Lisäksi päätöstä helpotti se, että kohteet eivät ole neliöiltään liian suuria ja niissä on samanlaiset pohjat, Suvi Siljander kertoo.

Lue myös: Tällaisia sisustuksia on tämän vuoden asuntomessuilla - katso kuvat!
 
Lastenhuoneessa on hempeitä värejä ja kotimaisia huonekaluja. Kuva: Chiméne Bavard

Kolme viikkoa puhelun jälkeen Suvi Siljander oli jo esittelemässä toista valmiiksi sisustettua asuntoa Kouvolan Korialla lehdistön ennakkopäivänä.

Valoisat, 86 neliön asunnot on rakennettu modernilla ja skandinaavisella tyylillä. Materiaalit ja värit ovat luonnonläheisiä. Kolme vuotta sisustussuunnittelua tehneelle Siljanderille messuasuntojen sisustaminen oli yllättävän helppoa.

– Aloitin kohteiden suunnittelun alitajunnassani heti. Olin mielessäni suunnitellut tästä asunnosta yli puolet jo ennen ensimmäistä käyntiäni paikan päällä, hän naurahtaa.

Siljander on erityisen tyytyväinen messutalon keittiöön. Se sopii hyvin tavallisen lapsiperheen arkeen. Kuva: Chiméne Bavard

Lapsiperheen tarpeisiin suunnitellussa asunnossa on keittiön lisäksi neljä huonetta ja sauna. Siljander kuvailee asuntojen sisustustyyliä vaaleaksi, selkeäksi ja hyvin toimivaksi. Kohteen pintamateriaalit, kuten tapetit ja lattiat, oli valittu ennen kuin sisustaja hyppäsi projektiin mukaan.

Tämä on suunniteltu ihan tavalliselle perheelle. Emme lähteneet turhaan brassailemaan. Sisustussuunnittelija Suvi Siljander

Asuntojen huonekaluvalinnoissa on painanut erityisen paljon paikallisuus, sillä Siljander halusi ehdottomasti mukaan kotimaisia ja mielellään lähialueen tuotteita. Heti eteisessä katse kiinnittyy valkoiselle pikkupöydälle aseteltuihin kehystettyyn Padasjoki-karttaan ja kauniiseen valaisimeen.

– Suosin kaikessa suunnittelussa suomalaista ja mahdollisimman paikallista. Siksi tännekin on päätynyt esimerkiksi Ruoko Desiginin skeittilautaa muistuttava jakkara, padasjokelaisen Nukkuvillen divaanisänky, Puulon jakkara, lahtelaisen Laulumaan huonekaluja ja Himmeen valaisimia, Siljander mainitsee.

1950-luvun henkinen senkki yllättää muuten vaaleassa olohuoneessa. Kuva: Chiméne Bavard

Huolella viimeistelty asunto erottuu monesta muusta messutalosta yksinkertaisuudellaan.

– Tämä on suunniteltu ihan tavalliselle perheelle. Emme lähteneet turhaan brassailemaan, Suvi Siljander linjaa.

Kaikissa huoneissa on kuitenkin paljon ihasteltavia yksityiskohtia ja herkullisia väriyhdistelmiä. Lastenhuoneessa ovat sulassa sovussa hempeän vaaleanpunainen rahi, mustavalkoraidallinen matto ja harmaa lastensänky. Lelujen perusteella voi myös päätellä asuntojen pääsponsorin, sillä pehmolelujen seassa seikkailee muutama ABC-asemilta tuttu Apsi-apina.

Vaalea keittiö jatkuu yhtenäisenä tilana olohuoneeseen, johon on jäänyt pienen ruokailuryhmän ansiosta mukavasti tilaa. Rytmiä vaaleaan tilaan tuovat 1950-luvun fiilistä henkivä ruskea senkki ja samanvärinen rottinkivalaisin, joka muistuttaa simpukkaa.

Simpukkaa muistuttava valaisin on kevyt mutta näyttävä. Kuva: Chiméne Bavard

Yli kahdeksan vuotta Suvimarjan sisustusmyymälän yrittäjänä toiminut Siljander ei kadu nopeaa messupäätöstään, vaikka se on merkinnyt paljon pitkiä työpäiviä normaalien kesäkiireiden päälle.

– Kaikki on sujunut hyvin, rakennuttajat ovat olleet oikein kivoja, hän kehuu takapihan patiota viimeistellessään.

Vielä lehdistön ennakkopäivään mennessä Siljander ei ollut vielä ehtinyt kiertämään muita Kouvolan messukohteita, mutta haluaa tutustua niihin rauhassa. Suunnittelemissaan kohteissa hän pyrkii käymään messujen aikana noin kerran viikossa.

Skeittilaudasta mallia saanut jakkara on varmasti lasten mieleen. Kuva: Chiméne Bavard
Lue myös: Sijainti on ykkönen, mutta asiantuntija luottaa asuntojen arvioinnissa myös aistihavaintoihin
Chiméne Bavard
chimene.bavard@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi