Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koti

Tee kännykälle kevätsiivous – 6 vinkkiä puhelimen toiminnan parantamiseen

Puhelimesta kannattaa poistaa kaikki tarpeeton turhaan tilaa viemästä. Kuva: Colourbox

Kevät on hyvää aikaa kännykän siivoukseen. Telia kokosi vinkkejä, joilla puhelimen toiminta paranee.

1. Poista kaikki tarpeeton

Puhelimessa tulisi olla vähintään 1 GB vapaata muistitilaa. Poista sovellukset, joita et ole käyttänyt kuin kerran tai kaksi, esimerkiksi turhat pelit. Voit poistaa puhelimeen esiasennettuja sovelluksia, joita et käytä. Älä kuitenkaan poista järjestelmäsovelluksia.

2. Siisti ja puhdista välimuisti

Turha data kannattaa säännöllisesti poistaa. Käyttöjärjestelmän ja sovellusten varaaman välimuistin saa tyhjennettyä Android-puhelimissa kohdasta Asetukset > Laitteen ylläpito > Tallennustila, iPhonessa puolestaan voi aloittaa menemällä kohtaan Asetukset > Safari > Tyhjennä historia ja poista data. Sovellusten viemän tilan näet kohdasta Asetukset > Yleiset > Tallennustila (iPhone). Pahimmat tilasyöpöt on viisainta poistaa ja asentaa uudelleen.

3. Tallenna kuvat ja videot pilvipalveluun

Vie kuvat ja videot pilvipalveluihin, kuten Google Photosiin, iCloudiin, Dropboxiin tai Microsoft OneDriveen. Niihin tallennetut kuvat ja videot säilyvät tallessa, mutta eivät vie tilaa puhelimesta.

4. Päivitä järjestelmät ja sovellukset

Vanhentuneet sovellukset saattavat käyttäytyä epämääräisesti, esimerkiksi sammua kesken käytön. Ne kannattaa päivittää säännöllisesti. Oman puhelimen viimeisimmät päivitykset näkee Android-puhelimessa kohdasta Asetukset > Ohjelmistopäivitys > Lataa ja asenna, iPhonesta ne löytyvät kohdasta Asetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys.

5. Palauta tehdasasetukset

Mikäli edellä mainitut toimenpiteet eivät tepsi, voit palauttaa älypuhelimen tehdasasetukset. Se vie tosin kaiken datan puhelimesta, joten sitä ennen tiedostot, kuten kuvat ja videot kannattaa varmuuskopioida. Jos olet epävarma, pyydä apua palveluntarjoajilta.

6. Hanki kierrätetty puhelin

Laitteen siivous pidentää sen käyttöikää ja säästää myös ympäristöä. Jos on hankkimassa uutta laitetta, hyvä vaihtoehto on ostaa hyväkuntoinen käytetty laite.

Lähde: Telia

Milja Kungas
milja.kungas@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi