Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koti

Ei ole yhdentekevää, millä istut – ekologisuus ja kestävyys näkyvät kotimaisissa pihakalusteissa

Uudet puutarhakalusteet ovat keveitä ja siroja. Varaxin Suvisaari-kokonaisuus. Kuva: Varax

Ah, kohta se koittaa – kesä ja kärpäset! Lämpimiä päiviä odotellessa on kiva katsella erilaisia ulkokalusteita – millainen tuoli sopisi ruokailuun terassille, mikä parvekkeen lukunurkkaukseen tai missä voisi ottaa pienet päivänokoset.

Tänä keväänä kalusteilta halutaan siroutta ja keveyttä. Helppohoitoinen ja säänkestävä puu on edelleen suosittu pihakalustemateriaali, mutta vaihtoehtona tarjotaan muun muassa metallia.

EcoFurnin Rocking Chair -keinutuoli. Kuva: EcoFurn

Kesäkalusteiden laajassa tarjonnassa on myös kotimaisia valmistajia, poimimme niistä muutaman esimerkin. Valmistajat kertovat, mitä kuluttajat haluavat ulkokalusteilta juuri nyt.

Mats Björklund, Wenstanqvarn: – Nyt halutaan sanan kaikissa merkityksissä kestäviä ulkokalusteita: lähituotantoa, mielellään kotimaisia luonnonmateriaaleja, sydänhonkaa, pellavaöljyä, ekologisuutta ja kauneutta. Ulkokalusteita, jotka kestävät sukupolvia ja joita on mahdollista ylläpitää. Myös kokoontaitettavuus on tärkeä asia.

Ruotsalaisen Grythyttanin penkissä yhdistyvät puu ja teräs, penkki Wenstanqvarnilta. Kuva: Wenstanqvarn

Minna Hyytiäinen, Ecofurn: – Ekologisuus on kasvava trendi myös ulkokalusteissa. Kuluttajat suosivat tuotteita jotka on tehty aidoista luonnonmateriaaleista tai kierrätyskelpoisista materiaaleista. Taistelemme osaltamme muovia, mukaanluettuna polyrottinkia, vastaan.

Anna Kallman, Varax: – Luonnonläheisyys: Puutarhakalusteet luonnonmateriaaleista. Ekologisuus ja kestävyys on trendikästä.

Olohuone puutarhaan: Oli sitten kyse isosta terassista tai puun alla olevasta intiimistä oleskelutilasta, puutarhakalusteilla luodaan lisätilaa leppoisaa yhdessäoloa varten.

Varaxin Retro-kalusteet vievät ajatukset mummolaan. Kuva: Varax

Helppohoitoisuus: Haluamme puutarhalta rentoutumista, siksi helppohoitoiset puutarhakalusteet ovat suosittuja. Metalliset kalusteet ovat kestävämpiä ja helppohoitoisempia kuin puiset, varsinkin silloin kun niissä on kunnon pintakäsittely.

EcoFurnin Ekotuoli niskatyynyllä. Kuva: Ecofurn
Kutuluoto-aurinkotuoli Wenstanqvarnilta. Kuva: Wenstanqvarn
Milja Kungas
milja.kungas@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi