Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koti

Luonnonmukaisuus esillä Lahdessa järjestettävillä Pihapiiri-messuilla

Pihapiiri-messuilla korostetaan tänä vuonna luonnonmukaisuutta. Kuva: Mirja Hussain

Luonnonmukaisuus on yksi tämän hetken vahvimmista trendeistä puutarha-alalla. Yhä useampi arvostaa itse kasvatettuja tuotteita ja erityisesti nuoremman kaupunkilaisväestön kiinnostus syötävien kasvien viljelyyn ja ympäristöä vaaliviin ratkaisuihin on vahvassa kasvussa.

Luonnonmukaisuuden kasvava trendi on otettu huomioon myös 27.-28. huhtikuuta Lahdessa järjestettävillä Pihapiiri-messuilla. Messujen tämänvuotinen ohjelmasisältö tarjoaa tietoa esimerkiksi kukkien värivalinnoista, pihasuunnittelun perusteista, villivihanneksista ja kompostoinnista.

Pihapiirissä pääsee myös kuulemaan ravintoasiantuntija Jaakko Halmetojan ajatuksia luonnon merkityksestä ihmisen hyvinvointiin sekä suositun villiruokalähettilään Sami Tallbergin vinkkejä kesäkeittiöön. Pihapiiri-vinkkilavalla tehdään keväisiä istutustöitä, sidotaan näyttäviä vihanneskimppuja ja askarrellaan kukkasormuksia sekä ekologisia taimiruukkuja.

Luonnonmukaisuus on teemana myös Pihapiiri-messuille toteutettavan ideapuutarhan istutuksissa, joissa yhdistetään luonnonkasveja, puutarhakasveja ja syötäviä kasveja. Kasvillisuudella pyritään luomaan monimuotoisia elinympäristöjä ihmisille, kasveille, eläimille ja hyönteisille luonnon monimuotoisuuden säilymiseksi. Ideapuutarhasta löytyy myös lapsille suunnattu tarinapolku, jossa Hertta Lyhty seikkailee Taikapuutarhassa.

Kolmen hallin kokoiset Pihapiiri-messut järjestetään Lahden Messukeskuksessa 27.–28.4. Messuille järjestetään ilmainen bussikuljetus Lahden Matkakeskuksesta torin Marolankadun turistipysäkille ja sieltä Messukeskukseen. Bussi lähtee liikkeelle kello 9 sekä lauantaina että sunnuntaina. Lähdöt tapahtuvat aina tasalta ja puolelta.

Ruska Paronen
ruska.paronen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi