Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koti

Lue helpot vinkit ikkunanpesuun – paras aika pestä on leuto kevätpäivä

Vedä kuivainta tasaisin liikkein vaaka- tai pystyvedoin. Kuva: Vesa Tapiola

Kevään auringonpaiste paljastaa likaiset ja pölyiset ikkunat. Asiantuntijat neuvovat odottamaan pesupuuhien kanssa vähän lämpimämpää kevätpäivää, vaikka ammattilaisilta pesu onnistuu pikkupakkasillakin.

Stella Kotipalveluilta vinkataan, että paras sää ikkunanpesuun on leuto, puolipilvinen kevätpäivä, jolloin lämpötila on vähän plussan puolella.

– Vaikka nykyään pesemmekin ikkunoita ympäri vuoden, kevät on ehdottomasti vilkkainta sesonkia. Tänä vuonna pesukausi näyttää alkaneen selvästi viime kevättä aiemmin, kertoo ikkunanpesutiimiä Stellalla vetävä Ilkka Salmi.

Kaupungeissa alimpien asuinkerroksien ikkunanpesu kannattaa tehdä vasta oman korttelin lakaisupäivän jälkeen, jotta katupöly ei sotkisi heti vastapestyjä ikkunoita.

Salmen mukaan valtaosalle kotitalouksista riittää ikkunanpesu kerran vuodessa keväällä.

– Urakka on silloin tietysti hieman suurempi, kun ruudut ovat kerryttäneet likaa kokonaisen vuoden. Jos syksyn väriloistosta haluaa nauttia myös täysin rinnoin, kannattaa loppukesästä ottaa kevyempi uusintapesu, Salmi sanoo.

Martat neuvovat pesemään ikkunat kerran pari vuodessa. Aloita pesu uloimmasta lasista, jolloin tulos näkyy paremmin, eikä jo pestyihin pintoihin tule roiskeita. Kostuta lasi ikkunanpesimellä tai liinalla. Pese hyvin likainen ulkoruutu pari kertaa ennen lastan käyttöä. Vaihda pesuvesi välillä puhtaaseen. Vedä kuivaimella yhdensuuntaisin vaaka- tai pystyvedoin. Ennen uutta vetoa kannattaa kuivata kuivain, jotta ikkunaan jää vähemmän jälkiä. Lopuksi kuivaa nurkat ja reunat talouspaperilla, säämiskällä tai ikkunaliinalla sekä pyyhi ja kuivaa ikkunalaudat.

Milja Kungas
milja.kungas@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi