Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koti

Vinkkejä sisustamiseen: kahvit ja koiran sapuskat voi kätkeä kauniisiin purkkeihin

Keittiön tyyliä voi muokata rottinkisella hedelmäkorilla tai oranssilla retropurkilla. Saimme kuvavinkkejä paikallisilta sisustusliikkeiltä.

Ruusukuvioinen peltirasia käy hyvin myös lahjaksi ystävälle. Kuva: Merja Hakala

Oletko kyllästynyt keittiön hyllyillä lojuviin hedelmiin tai keksipusseihin? Yksi helppo ratkaisu on hankkia sisustukseen sopivia tai sitä piristäviä säilytyspurkkeja, joita löytyy lähes jokaiseen makuun.

– On ajatonta lasipurkkia, kiinalaistyylisiä peltipurkkeja ja vaikka ystävänpäivän pikkuleipien kääreeksi sopivaa ruusukuvioista peltirasiaa, heinolalaisen sisustus- ja lahjatavaraliikkeen Ainomarian Merja Hakala luettelee.

Ajattomia raitalasipurkkeja on montaa eri kokoa. Kuva: Merja Hakala

Hakalan mukaan erityisesti pienet peltirasiat tekivät kauppansa ennen joulua, koska niihin pakataan lahjaksi pipareita ja suklaata. Kesällä mökkiläiset taas ostavat isompia kannellisia purkkeja, jotka pitävät hiiret ja kosteuden loitolla.

Lahtelaisen Millan putiikin valikoimissa on tällä hetkellä paljon rottingista valmistettuja säilytysratkaisuja leiville, hedelmille, keittiöveitsille ja kapustoille.

– Niiden lisäksi suosittuja ovat posliiniset säilytyspurkit, joiden kannet ovat posliinia tai korkkia. Väri on yleensä valkoinen, ja purkeissa on usein mustaa tekstiä. Purkkeja ostavat sellaiset ihmiset, jotka haluavat käytössä olevien tavaroiden olevan nätisti esillä, sisustusliikkeen omistaja Milla Tähkänen sanoo.

Käytön lisäksi säilytyspurkki voi olla myös näyttävä sisustuselementti. 1960- ja 1970-lukujen retrotavaraa myyvän Retrosiskon hyllyiltä haetaan eniten vanhoja kahvipurkkeja ja Aarikan purkkeja. Vaikka suurin retrobuumi meni jo ohitse, moni haluaa keittiöönsä väriläiskän juuri säilytyspurkin muodossa.

– Viime vuonna ihmiset halusivat eniten keltaista ja turkoosia. Vanhassa tavarassa on vaikea ennakoida trendejä. Hiljattain eräs rouva tuli hakemaan täysin valkoiseen keittiöönsä kahta punaista purkkia. Jotkut siis valitsevat purkin pelkän värin takia, eikä merkillä ole silloin väliä, Seija Pernu tietää.

Kiinalaistyyliset rasiat sopivat itämaiseen sisustukseen.
Aarikan vanha purkki on keräilijöiden suosikkeja. Kuva: Seija Pernu
Koiran nappulat ja herkut voi piilottaa keraamiseen, kaksikerroksiseen astiaan. Ylempään kerrokseen voi laittaa vaikkapa koiran herkkukeksit.
Retron ystävät arvostavat vanhaa kahvipurkkia. Kuva: Seija Pernu
Lue myös: Lahtelaisilla nukkekotiharrastajilla upea kokoelma – katso kuvagalleria
 
Chiméne Bavard
chimene.bavard@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi