Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koti

Lapsiperheen vaalea instagram-koti on tyylillä maustettu ja rakkaudella sisustettu

Mikä sinulla taas on meneillään, kyselevät lähimmäiset, kun Reetta Hanski muokkaa kotiaan. Hän vinkkaa, että tyylikästä voi tehdä myös edullisesti

Kuva: Annukka Roth

Tällaisen huoneen minä itse olisin halunnut lapsena, esittelee Reetta Hanski neljävuotiaan Ruusu Niemen huonetta, jossa äiti-Reetta tykkää tehdä erilaisia sisustuskokeiluja.

Huone on molempien lempipaikka tässä kodissa. Ruusu nimeää suosikikseen oman sänkynsä, jonka hän sai toivoessaan itselleen yläsänkyä. Ikean kääntösänky ostettiin käytettynä, ja äiti tuunasi sängyn maalaamalla sen huoneen sävyihin sointuvaksi.

Sängyn alapuolella on leikki- ja säilytystilaa. Sänky oli oma projektinsa viimeisillään kuopusta odottavalle äidille, mutta lopputulos oli maalarin mukaan kuitenkin kaiken vaivan arvoinen.

Huoneen seinällä on myös tytön omaa käsialaa oleva kaunis, vaaleanpunaisella sormivärillä maalattu taulu.

Jääkaapin ovi on koristeltu postikorteilla, tällä hetkellä pitkälti jouluaiheisilla. Kuva: Annukka Roth

Tupakeittiö sopii lapsiperheen arkeen

Perhe on muuttanut taloon sen valmistuttua vuonna 2016, mutta he ovat ehtineet välillä muuttaa poiskin. Niilo Niemen työt mahdollistivat muuton Savonlinnaan tämän vuoden alussa, ja perhe halusi kokeilla, miltä asuminen tuntuisi Reetta Hanskin lapsuusmaisemissa.

Jo parin kuukauden jälkeen he kuitenkin huomasivat ikävöivänsä takaisin koti-Kuopioon. Kahdeksan kuukauden poissaolon jälkeen perhe palasi lopulta takaisin omistusasuntoonsa Saaristokaupunkiin.

Pihapiirissä on yhteisöllinen tunnelma ja naapurustossa paljon lapsiperheitä, joten kavereita ei lasten tarvitse kaukaa etsiä.

Takapihalta avautuu rauhaisa näkymä metsään, ja terassi onkin kesällä perheelle mieluisa ajanviettopaikka.

Heinät ovat nyt trendikkäitä. Led-kynttilät ovat turvallisia lapsiperheessä. Kuva: Annukka Roth

Tupakeittiöstä Reetta Hanski ei luopuisi. Se on osoittautunut toimivaksi lapsiperheen arjessa, ja melkein kaikki toiminnot tapahtuvat siellä. Suunnitteluvaiheessa hän ei välttämättä olisi halunnut yläkaappeja keittiöön. Ne ovat kuitenkin olleet onnistunut ratkaisu.

Kodin kaikki pintamateriaalit on valittu rakennusvaiheessa. Aiemmin he asuivat vuokralla asunnossa, joka oli sävymaailmaltaan tummanpuhuva: lattiat, kylpyhuone ja keittiön tasot olivat mustia.

Käytännön syistä musta väri osoittautui hankalaksi esimerkiksi kylpyhuoneessa, jossa kalkki näkyi pinnoilla erittäin selvästi. Lisäksi koiraperheessä sai huomata, kuinka koirankarvat, pöly ja lika näkyivät mustilta pinnoilta.

– Minulla rupesi tulemaan se musta korvista ja sanoin, että seuraavaksi valkoista! Reetta Hanski muistelee nykyisen kodin pintojen valintaa.

Olohuoneen sävymaailma on rauhallinen. Viherkasvi raikastaa tunnelmaa. Kuva: Annukka Roth

Seinästä tuli lopulta harmaa

Nykyiseen kotiin valkoista pintaa tulikin, mutta mutkan kautta. Aluksi olohuoneen seinällä oli tapetti.

– Muistan aina, kun asuntomme valmistui ja tulimme ensimmäisen kerran katsomaan ja tarkastamaan asuntoa. Yhdellä olohuoneen seinällä oli valitsemamme betonijäljitelmätapetti. Saman tien kun meille iskettiin avaimet käteen, aloin repiä tapettia irti. Tilalle tuli valkoinen maali, ja myöhemmin sitten maalasin sen harmaaksi, kertaa Reetta Hanski nauraen muistellessaan hutiksi osoittautunutta tapettivalintaa.

Harmaa on kaunis tausta vaaleille huonekaluille luoden kodikkaan tunnelman. Seinän pinta on maalattu kolmeen kertaan ja jälki on kuin ammattilaisen telasta.

– Välillä tulee hetkiä, jolloin mietin, mikä saa tekemään tätä, tuumailee Reetta Hanski. Kodin muutostyöt ovat kuitenkin olleet palkitsevia, ja hän kokee oppineensa kodin remontoinnista ja huonekalujen tuunaamisesta paljon.

Hänellä on sisustukseen rento ote ja asenne. Silti hän suhtautuu käytännönläheisesti kodin toimivuuteen, ja monen ratkaisun takana on arkea helpottava valinta.

Välillä kavereita ja läheisiä huvittaa, mikä kulloinkin meneillään oleva projekti mahtaa olla. ”Taasko sä jotain?”- ja ”Miten sulla on aikaa? -kysymykset ovat Reetta Hanskille tuttuja, mutta hän kokee kodin ehostamisen harrastuksekseen ja nauttii siitä, että saa laittaa kotia mieleisekseen ja purkaa omaa luovuuttaan.

Kodin viisto katto luo lisää tilan tuntua ja avaruutta. Graafinen tapetti on kuin karamelli. Kuva: Annukka Roth

Tyylikästä voi tehdä myös edullisesti

Makuuhuoneessa on graafinen ja valoisa tunnelma. Niilo Niemen isä tapetoi seinän, ja tapetti osoittautuikin haasteelliseksi todella tarkan diagonaalikuvion kohdistamisen vuoksi. Sängyn alla on säilytyslaatikot, joissa on paljon tilaa.

Kaapit ja ovelliset säilytysjärjestelmät Reetta Hanski kokee erittäin toimiviksi: kaiken tavaran ei tarvitse olla esillä.

Kodin selkeä muotokieli jatkuu myös lastenhuoneessa. Lastenhuoneen kaapit ovat perheen äidin itsensä maalaamat. Kuva: Annukka Roth

Modernin ja selkeän sisustuksen tunnelmaa on helppo vaihtaa pienillä muutoksilla. Seuraava projekti odottaakin jo eteisessä. Seinä olisi tarkoitus maalata harmaalla, ja tyhjälle seinälle on aikomus hankkia jonkinlainen säilytysjärjestelmä.

Olohuoneessa olevan Söderholm-sohvan ilmeen saa muutettua vaihtopäällisillä ja vaihtamalla tyynynpäälliset.

Lattiamateriaalina toimii lapsiperheeseen sopiva, tyylikäs vinyylilankku, joka kestää hyvin elämisestä syntyviä jälkiä.

Kodissa on paljon Ikean huonekaluja, ja Reetta Hanski muistuttaakin, ettei kaiken tarvitse olla kallista designia, vaan myös edullisesti voi tehdä tyylikkäitä ratkaisuita.

Pyöreä ruokapöytä toimii hyvin eikä vie liikaa tilaa kodin muilta toiminnoilta. Kuva: Annukka Roth

Reetta Hanskin mielestä uuteen taloon sopii parhaiten moderni sisustus, mutta hänen haaveissaan siintää iso, vanha puutalo, jonka hän haluaisi remontoida lattiasta kattoon.

– Siellä sisustus ei olisi niin muodinmukainen, Reetta Hanski muistuttaa.

Kylässä

Hanskilla ja Niemellä

Kodissa asuvat Reetta Hanski, Niilo Niemi, Ruusu Niemi ja vauva.

Se on valmistunut 2016 ja sijaitsee Kuopiossa.

Rivitaloasunnossa on 74 neliötä.

Reetta Hanskin instagram-tili: @kotikuopiossa.

Annukka Roth
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi