Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koti

Lahden Iittala outletiin odotetaan ryntäystä, vartijakin jo palkattu – erikoismuumimukia myydään Suomessa vain 24 tuntia

Muumin päivä -muki on saatavilla vain vuorokauden ajan. Kuva: Rene Granstrom

Arabian uusin erikoismuumimuki, Muumin päivä, tulee myyntiin vain yhdeksi päiväksi. Kirjailija ja kuvittaja Tove Jansson syntyi 9.8.1914, Muumin päivää on vietetty elokuun 9. päivä vuodesta 2004 lähtien.

Erikoismukia myydään rajoitettu erä 9.8. Moomin.comissa, Helsingin Moomin Shopeissa, Raision Moomin Shop Pop-Up kaupassa Kauppakeskus Myllyssä, Iittalan myymälöissä ja outleteissa sekä verkossa arabiastore.fi. Helsingin Forumin Moomin Shop avautuu poikkeuksellisesti keskiyöllä muun kauppakeskuksen ollessa suljettuna.

Vartija Renkomäen myymälään

Lahdessa mukia myy Renkomäen ABC:n Iittala Outlet. Myymälässä varaudutaan yleisöryntäykseen vartijan ja tavallista suuremman henkilökunnan voimin. Myymäläpäällikkö Elina Kajander kertoo, että kyselyjä mukin myynnistä on tullut tasaiseen tahtiin.

– Kyllä me jonkinlaista ryntäystä odotamme. Tänäänkin eräs nainen kysyi, mikä ovi teillä aukeaa ensimmäisenä. Mukit ovat myynnissä vain rajoitetun ajan. jos niitä ei myydä loppuun, loput lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Renkomäen myymälä aukeaa torstaina aamukuudelta ja on avoinna aina kello 24 saakka, mikäli mukeja riittää. Lahdessa myytävien mukien määrää Kajanderilla ei ole lupa kertoa.

– Jos mukit myydään loppuun aiemmin, sitten olemme auki normaalien aukioloaikojen puitteissa, Kajander sanoo.

Kuva: Fiskars

Poikkeuksellinen kuvitus

Muumin päivä -mukin kuvitus on peräisin Tove Janssonin piirroksesta vuodelta 1955, joka on alun perin piirretty lontoolaiselle sanomalehdelle. Piirroksessa Muumipeikko ja Muumimamma ovat kiivenneet saaren korkeimmalle kalliolle ja istahtaneet ihailemaan auringonlaskua. Muumipeikko on käpertynyt äitinsä kainaloon.

Kuvaan piirtynyt saari on Tove Janssonin kesäpaikasta, jossa hän vietti lapsuutensa kesiä.

– Mukin kuvitus on monella tapaa erityinen: Tove Jansson piirsi harvoin Muumipeikon ja Muumimamman halaamassa. Lisäksi kuvituksen värimaailma, sininen ja roosa on suosittu ja harmoninen yhdistelmä Arabian Muumi-astioissa, kertoo Fiskarsin lisenssituotteiden markkinointipäällikkö Tiina Pekola.

Muumin päivä on jo ilmiö Japanissa, jossa päivä on täynnä erilaisia Muumi-aiheisia tapahtumia ja juhlallisuuksia.

Juttua muokattu 6.8. kello 23.13. Mukia myydään poikkeuksellisesti osoitteessa arabiastore.fi, ei Iittalan verkkokaupassa.

Milja Kungas
milja.kungas@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi