Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koti

Kukkia löytyy vaatteiden ja ruukkujen lisäksi nyt myös seinäpinnoilta

Mustan ja valkean vaihtoehtona on nyt voimakasta väriä ja jopa viidakkoa.

Kukkia tuntuu olevan nyt kaikkialla. Värikkäät kukinnot ovat vallanneet vaatteet, ja kodin viherkasvitkin elävät uutta kukoistuskautta.

Myös kukka- ja kasvikuvioiset tapetit ovat nousseet uuteen suosioon.

Sinivihreät kasvustot lintuineen ovat vallanneet koko huoneen tässä Porin asuntomessujen kohteessa 7 eli WinNovan Tähdessä. Kuva: Tomi Glad

– Kukkia, kasveja ja vahvoja värejä alkoi ilmestyä kevätmallistoon. Niissä näkyy runsasta kukkakuosia tai jopa viidakkoa, johon voidaan yhdistää eläimiä: lintuja, apinoita ja kirahveja, kuvailee lahtelaisen Sisustus Elorannan yrittäjä Jonna Eloranta.

Lue myös: Kierrätysmateriaaleilla toteutettu remontti on salapoliisityötä - "Tuotteet eivät löydy suoraan rautakaupan hyllystä"
 

Elorannan mukaan suomalaisten sisustusta ovat hallinneet pitkään mustan, harmaan ja valkean sävyt. Kasvit eivät kadonneet tapeteista kokonaan, mutta nyt värit ovat tulossa hänen mukaansa rytinällä takaisin. Väreissä näkyy esimerkiksi sinistä, vahvaa punaista ja hempeitä pastellisävyjä. Myös kiiltävää ja mattaa saatetaan yhdistellä.

Väritapettia vain yhdelle seinälle

Asuntomessujen kohteessa 31 (RTV-talo) kukilla ja värillä on tapetoitu makuuhuoneen päätyseinä. Tapettina Raschin Passepartout. Kuva: Tomi Glad

Voimakkaita kukka- ja kasvitapetteja näkyy jonkin verran myös Porin asuntomessuilla. Sävyissä löytyy niin sinistä, vihreää kuin punaistakin.

Voimakkaat värit jakavat myös mielipiteitä. Vaarana on, että niihin saattaa kyllästyä neutraaleja sävyjä nopeammin.

– Suomalaiset haluavat usein pidempään kestäviä tapetteja ja ovat siksi varovaisempia. Usein vallalla on ollut, että tapetti otetaan vain yhdelle seinälle, jotta siihen ei niin helposti kyllästy, Eloranta sanoo.

Elorannan mukaan uudet kaksikerroksiset tapetit on perinteistä tapettia helpompi irrottaa seinästä.

– Se madaltaa kynnystä tapetin laittamiseen.

Asuntomessujen kohteessa nro 25 (Kodin Terra- talo by Prisma) makuuhuoneen seinätapeteissa kasvaa peikonlehtiä. Kuva: Tomi Glad
Tammenterhotapetti on brittifirma Osborne & Littlen. Usein englantilaisfirmojen mallistoon kuuluu tapetin kanssa samanlaiset verhoilut, eli samasta mallista voi tehdä halutessaan esimerkiksi verhot. Kuva: Katja Luoma
Marjaana Lahola
marjaana.lahola@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi