Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koti

Sisustusbloggaaja elättäisi itsensä pelkällä blogilla, mutta haluaa säilyttää kipinän harrastukseen

Suomen suosituimman sisustusblogin tekijän koti on valkoinen ja tyyli minimalistinen. Lukijoilleen hän jakaa vinkkejä sisustuksen lisäksi muun muassa ravitsemuksesta ja terveydestä.

Miia Salmi on valinnut valkoiseen kotiinsa materiaaleja, jotka on helppo pitää puhtaana. Keittiötaso on komposiittia. Bloggaaja saa useita yhteistyöehdotuksia viikoittain, mutta suostuu niistä vain sellaisiin, jotka kokee omikseen. Kuva: Sami Kuusivirta

"Olohuoneen sisustuksen kanssa tarvitaan nyt aikalisä ja kalusteet saavat jäädä näille sijoilleen ainakin kesään asti. Kaksi hyllykköä suoraan vastapäisillä seinillä ei ole se optimaalisin ratkaisu, mutta nyt saa kelvata ja sillä sipulit!"

Teksti on sisustusblogia kirjoittavan Miia Salmen Oma koti valkoinen -blogista. Salmi kertoo viettävänsä ”Unelmista totta” -teemavuotta. Siksi olohuoneessa on upouudet valkoiset tikashyllyt, joista hän on haaveillut vuosia.

– Näin ne jo vuonna 2009, kun olin raskaana, ja olisin halunnut ne heti. Kun näin hinnan, en enää halunnut. Nyt remonttibudjetista jäi sopivasti yli, Salmi naurahtaa.

Miia Salmi haaveili tikashyllyistä pitkään. Niihin saa esille kodin katseenvangitsijoita. Kuva: Sami Kuusivirta

Suomen suosituin sisustusblogi

Blogi syntyi heinäkuussa 2011, kun Salmen tytär oli vuoden ikäinen.

– Kotona lapsen kanssa pesänrakennusvietti kasvoi, ja ajankohta blogille tuntui sopivalta. Hyvä ystäväni aloitti blogikirjoittamisen samaan aikaan. Muistan vielä, miltä tuntui saada ensimmäinen kommentti, joka ei ollut kaverin kirjoittama.

Oma koti valkoinen valittiin viime vuonna Suomen suosituimmaksi sisustusblogiksi (Cisionin listaus). Blogissa käy kuukausittain yli 70 000 lukijaa, ja päivityksiä luetaan yli 250 000 kertaa. Salmi näkee suosiolle muutamia syitä:

Viherkasvit tuovat kodikkuutta valkoista minimalismia rakastavan bloggaajan kotiin. Kuva: Sami Kuusivirta

– Olen aktiivinen ja ahkera bloggaaja eli kirjoitan useamman postauksen viikossa. Olen kirjoituksissani aito ja avoin. Lukijat ovat sanoneet, että olen samastuttava ja helposti lähestyttävä.

Miia Salmi saa vastata monenlaisiin kysymyksiin siivous- ja sisustusnikseistä laihdutusvinkkeihin saakka. Hän on blogissaan kertonut, että on pudottanut 25 kiloa painostaan.

– Syön kasvispainotteista ruokaa ja kiinnitän huomiota terveelliseen ruokavalioon.

Aihepiiri laajentunut vuosien varrella

Aluksi blogi keskittyi puhtaasti sisustamiseen. Sittemmin Miia Salmi on alkanut kirjoittaa myös esimerkiksi terveydestä, liikunnasta ja ravitsemuksesta ja avannut omaa elämäänsä entistä enemmän.

Sisustaminen on kiinnostanut Salmea teini-ikäisestä saakka. Nuorena hän suunnitteli itselleen japanilaisen makuuhuoneen, jonka värit olivat musta, valkoinen ja punainen. Matalan sängyn jokaisessa kulmassa oli riisipaperivalaisin. Ensimmäiseen omaan kotiinsa Salmi muutti 19-vuotiaana.

– Silloisen kotini värit olivat pyökki ja sininen. Kaikki oli sinistä; valaisimet, matot, astiat...

Parveke on kodin ainoa tumma tila. Kuva: Sami Kuusivirta

Nykyinen koti, 80 neliön kolmio Helsingissä, on valkoinen, pelkistetty ja minimalistinen. Ainoat tummat tilat ovat sauna ja parveke. Viherkasvit tuovat väriä.

– En pidä tilpehööristä ja tavarapaljoudesta. Minulle on tärkeää, että arki pysyy hallinnassa. Jokaiselle tavaralle on paikkansa. Tykkään hirveästi viherkasveista, ne tuovat kodikkuutta. Ilman niitä tämä koti näyttäisi keskeneräiseltä.

Koti alkoi muuttua valkoiseksi kahdeksan vuotta sitten. Sitä ennen seinät olivat olleet harmaat, kalusteet valkoisia ja tekstiileissä näiden lisäksi roosaa.

Makuuhuone noudattaa minimalistista linjaa. Kuva: Sami Kuusivirta

Yhteistyötarjouksia tulee paljon

Salmi korostaa, että bloggaamisessa kiehtovat verkostoituminen ja samanhenkiset ihmiset. Bloggaaminen ei tapahdu pelkästään virtuaalimaailmassa. Salmella on paljon vakituisia lukijoita, joita hän tapaa joskus kasvotusten. Joidenkin lukijoiden kanssa hän on ystävystynytkin.

Blogi on osin kaupallinen, sillä yhteistyötarjouksia alkoi tulla jo ensimmäisen vuoden aikana. Nyt Salmi tekee paljon yhteistyötä isojenkin yritysten kanssa. Hän on tarkka siitä, mitä mainostaa, ja vastaa suureen osaan yhteistyötarjouksista kieltävästi.

– Haluan kertoa vain tuotteista ja asioista, jotka minusta oikeasti kiinnostavat, ja joita voin pitää kotona. En halua mainostaa vain rahan takia. Kysymyksiä tulee paljon, pyrin vastaamaan kaikille henkilökohtaisesti.

En pidä tilpehööristä ja tavarapaljoudesta. Miia Salmi

Miia Salmi pystyisi elättämään itsensä pelkällä bloggaamisella, mutta haluaa pitää bloggaamisen harrastuksena.

– Silloin kipinä säilyy paremmin. Blogi on rakas harrastus, se on minulle ulospääsy hektisestä arjesta.

Päivätyönään Salmi toimii sisältömarkkinoinnin parissa. Lisäksi hän viettää aikaa tyttärensä kanssa, hoitaa selkäänsä kuntosalilla ja tanssii, kun pystyy.

– Halusin nuorena ammattitanssijaksi. Tanssi ja musiikki ovat edelleen rakkaita.

Keittiö remontoitiin muutama vuosi sitten. Kuva: Sami Kuusivirta

Kodin yksityiskohtia on helppo muuttaa

Bloggaajan oma koti muuntautuu tarpeen mukaan. Viimeisin iso remontti tehtiin viime vuoden lopulla, jolloin Salmen ja hänen 7-vuotiaan tyttärensä kodissa uusittiin lattia ja maalattiin seinät. Keittiöremontti on tehty muutama vuosi aiemmin. Seuraavaksi olisi kylpyhuoneen vuoro.

Pieniä yksityiskohtia on helppo muuttaa ja tehdä esimerkiksi asetelmia ja sommitelmia. Blogissaan Salmi on vinkannut näin:

"Oletko koskaan miettinyt miksi vaivalla olohuoneen pöydälle tehty sisustusasetelma ei näytäkään yhtä hyvältä kuin lehtien kuvissa? Vastaus siihen on todennäköisesti symmetria, toisin sanoen liiallinen suoraviivaisuus ja tasalinjaisuus eri esineiden välillä. Pöydälle tai hyllylle tehdyissä asetelmissa ja esinekokonaisuuksissa kannattaakin hyödyntää mielikuvaa suurkaupungin siluetista, jossa on selkeää korkeusvaihtelua…"

Kuva: Sami Kuusivirta

Monet kirjoitukset syntyvät spontaanisti. Salmi kertoo ostaneensa juuri kimpun tulppaaneja lähimarketista.

– Asettelin ne lasimaljaan pöydälle ja iloitsin, kuinka kauniita ne ovat. Otan niistä kuvat ja teen postauksen illalla tyttären mentyä nukkumaan.

35-vuotias Salmi sanoo olevansa vanhemman polven bloggaaja.

– Näkisin, että annamme mallia nuoremmille, miten vastaanottaa kritiikkiä, ja miten myös netissä pitää osata käyttäytyä fiksusti.

Miia Salmen blogiin voi tutustua osoitteessa omakotivalkoinen.casablogit.fi

Miia Salmen tyttären huoneessa on raikkaat ja selkeät värit. Kuva: Sami Kuusivirta
Miian valinnat

6 inspiroivaa sisustusblogia

Pinossa

”Tykkään Essin rempseästä ja avoimesta tyylistä, vaikka sisustuksemme ovat kuin yö ja päivä. Hänellä on 50-lukua, retroa, tummia sävyjä. Tykkään tavasta, jolla hän sommittelee juttuja.”

pinossa.casablogit.fi/

Kirpparikeijun kotona

”Kirpparikeiju tekee loistavia kirppislöytöjä ja DIY-juttuja. Erityisen ihana on hänen antiikkinen kaappinsa, jonka hän tuunasi boheemiksi omin käsin. Tykkään hauskasta kirjoitustyylistä ja rönsyilevästä sisustuksesta sekä hänen suloisen vekkuleista blogikoiristaan.

kirpparikeijunkotona.blogspot.fi/

Jenny Mustard

”Ihailen ruotsalaisen Jennyn tyyliä kovasti. Hän on myös minimalisti ja sisustaa vaaleilla sävyillä.”

jennymustard.com/category/interior-2/

2 for Living

”Minua inspiroi bloggaajaystävysten luovuus.

2forliving.casablogit.fi/

My Scandinavian Home

”Blogi inspiroi särmikkyydellään. Siinä on suuren maailman tuntua.”

myscandinavianhome.com/

Modernisti Kodikas

”Tässä blogissa ihastelen kaunista pihaa ja isoa terassia.”

idealista.fi/modernistikodikas/

Milja Kungas
milja.kungas@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi