Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koti

Kierrätetyn rakennusmateriaalin markkinat ovat villit ja jäsentymättömät

Kierrätysmateriaaleja on tarjolla paljon. Kuvan keltainen tapetti on esimerkiksi löydetty antiikkiliikkeestä. Kuva: Viena Kytöjoki

Tällä alalla tarvitaan vankkaa asiantuntemusta - ja kristallipallo. Idealisteille tämä ei sovi, luonnehtii Anne Louhimo Tampereen Rakennustorilta. Rakennustarvikekierrätykseen erikoistuneella yrityksellä on alalta harvinaisen pitkä kokemus, vuodesta 1998.

Tavaraa on tarjolla paljon. Sekä yksityiset että yritykset tarjoavat materiaalia Rakennustorille. On osattava valita tuotteet, jotka kiertävät sekä kieltäytyä niistä, jotka vain tukkisivat varaston. Rakennustorin pääartikkeleita ovat ovet, ikkunat, sähkötarvikkeet, valaisimet, tulisijatarvikkeet, keittiö- ja kylpyhuonekalusteet, hanat ja putkitarvikkeet.

Louhimo toteaa, että ammattimaisella toimijalla on vastuu myymästään materiaalista, vaikka käytetyn tavaran markkinat muuten kukoistavat netissä varsin villisti.

- Me huollamme ja siistimme tavaraa. Meillä on myös vaihto-oikeus, jos tavara on rikki, hän kertoo.

Louhimon mielestä aika olisi kypsä sille, että kierrätysmateriaalia välittäville yrityksille luotaisiin selkeä standardi. Toimijoiden olisi hyvä verkostoitua, jotta kaikkien ei tarvitsisi kokeilla kantapään kautta samoja virheitä.

- Se voisi toteutua jonkinlaisena projektina, hän pohtii.

Kaisa Hako

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen